10 млн. лева ще бъдат разпределени към районните кметове, за да могат да се погрижат за кварталите. Имаме помощ от държавата за строителство на училища. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, която присъства на ваксинация на учители.

Ще продължим да следим и очакванията на гражданите, за безопасност на движението, имаме бюджет за това, каза столичният градоначалник.

Повече пари за кварталната инфраструктура искат от "Спаси София"

Повече пари за кварталната инфраструктура искат от "Спаси София"

10-те млн. за 24 района не стигат за нищо, смята Борис Бонев

София е много голям град, за съжаление, бюджетът ни се струва колосален, но в него влизат средства от държавно делегирани дейности, заплати на учители, на социални работници, на работещите в системата в здравеопазването - има увеличение на учителските заплати. Това създава усещане за това, че бюджетът е сериозен.

В условията на криза не си позволихме да увеличим данъци и основни такси, така че бюджетът, с който разполагаме не ни позволява да се разгърнем, обясни Фандъкова.

Спаси София иска Черен списък за фирми, които строят некачествено

Спаси София иска Черен списък за фирми, които строят некачествено

Активистите готови да предложат конкретни текстове за промяна на ЗОП

Положихме усилия да осигурим приходи. Тази година най-големия проект ще бъде реконструкцията на трамвайната линия на петицата по бул. "Цар Борис III"  с европейски средства. Продължаваме да работим по други ключови проекти, работим по реконструкция на театър "София" и инвестиционния заем за ключови, стратегически, инфраструктурни обекти.

Вчера се проведе обществено обсъждане на бюджета на София за 2021 г. Представихме бюджета преди няколко седмици, работодатели, синдикати, ще се обобщят данните от общественото обсъждане от снощи, ще коригираме и ще внесем в Столичния общински съвет (СОС) бюджета, допълни Фандъкова.