Служебният министър на финансите Людмила Петкова отговори на съпредседателя на ДПС Джевдет Чакъров относно думите му, че имало среща между КОНПИ, НАП, министъра на финансите и трето лице, на която е наредено да започнат проверки на депутати от т.нар. ДПС без Пеевски.

Категорично се противопоставям на манипулативните твърдения на г-н Чакъров за участието ми в задкулисни политически договорки, внушаващи съмнения в обществото за "злоупотреба с власт и служебно положение", както и за политическа зависимост на институциите, е позицията на служебният министър, разпространена от пресцентъра на финансовото министерство.

Петкова е категорична, че представената информация пред медии от изключения от ДПС Чакъров е невярна и "уронва не само доброто ми име и репутация, но и престижа на държавните институции и на служителите, които работят в тях, както и на Република България като цяло".

Според служебният министър на финансите е недопустимо политик и народен представител да "подкопава устоите на държавността и на правовата държава", като както "създава невярна представа" за Людмила Петкова, така и за "две от най-сериозните и престижни държавни институции в страната".

С недоказаните си твърдения г-н Чакъров създава усещане в обществеността за неспазване на законите на страната, за незачитане независимостта на институциите и използването им за разчистване на политически сметки, което освен, че не е вярно, руши доверието на обществото в институциите, завършва позицията си финансовият министър.

Припомняме, че преди няколко дни съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров на брифинг обясни, че е имало среща между КОНПИ, НАП, министъра на финансите и трето лице, на която е наредено да започнат проверки на депутати от т.нар. ДПС без Пеевски и попита кой е инициатор на тази среща. 

В отговор на тези твърдения Делян Пеевски изпрати сигнал до главният прокурор Борислав Сарафов да провери дали тези твърдения са верни или не. 

По-късно и от НАП излязоха с поция, като и те определиха изказването на Чакъров като "груб опит за уронване престижа на една от най-авторитетните държавни институции".

НАП: Стриктно спазваме закона и не се месим в политиката

НАП: Стриктно спазваме закона и не се месим в политиката

Джевдет Чакъров дори е изпратил въпрос до служебния финансов министър