От Националната агенция за приходите определиха изявлението на Джевдет Чакъров, че има безпрецедентен натиск върху народни представители, нечленуващи в парламентарната група на ДПС, като "груб опит за уронване престижа на една от най-авторитетните държавни институции".

"Приходната администрация не прави проверки под политически натиск и такива не са разпореждани, поради което всеки опит за политическа намеса и въвличането на Агенцията в политически сюжети с цел извличане на дивиденти считаме за абсолютно недопустим," се казва в позицията на НАП.

От ДПС - Ахмед Доган пък уточниха в нарочна декларация, че не изказват категорични твърдения, а вследствие на получена информация, поставят въпроси дали тя е вярна, дали действително при служебния министър на финансите се е състояла такава среща, в резултат на което са разпоредени масирани проверки за депутатите, които подкрепят Ахмед Доган.

Пеевски иска от Сарафов да провери истина или лъжа са думите на ДПС без Пеевски

Пеевски иска от Сарафов да провери истина или лъжа са думите на ДПС без Пеевски

Пеевски се е притеснил, че се използват институциите за решаване на вътрешнопартийни лични амбиции

Вече е внесен в парламента писмен въпрос до служебния министър на финансите Людмила Петкова, посочват от ДПС-Ахмед Доган.

Припомняме, че още преди две седмици изключените и напусналите ПГ на ДПС заявиха, че получават заплахи, а и започна медийна кампания срещу тях и техните семейства.