"Безкрайно закъсняхме. Ако вариантите за предоставяне на заместваща техника на Украйна се бяха случили в началото на войната, щяхме да получим много по-добри възможности, отколкото сега". Това заяви председателят на Комисията по отбрана Христо Гаджев пред журналисти, след като бе изслушан военният министър Димитър Стоянов за срещата в немския град Рамщайн относно военната и военнотехническата помощ за Украйна.

По думите му България е изпуснала момента за по-добро превъоръжаване на армията, като не е изпратила по-рано военна помощ на Украйна. "Сега гоним влака със закъснение", изтъкна Гаджев за това, че България е пропуснала да се въоръжи много по-добре като страни от Западна Европа, оказали навременна помощ на Украйна.

Иначе той каза, че военният министър Димитър Стоянов е обяснил на народните представители какви са били дискусиите в Рамщайн, как България е участвала в самото заседание и какви допълнителни срещи са правени извън общоизвестното. По-важната информация обаче остава конфиденциална и секретна.

Военният министър: В "Рамщайн" никой не насилва никого да дава нещо

Военният министър: В "Рамщайн" никой не насилва никого да дава нещо

МО изпълнява решението на парламента за военна помощ за Украйна