ГЕРБ печелят следващите избори, а генерал Мутафчийски ще е следващият президент на България. На Шипка президентът подписа ратификация на абдикацията си.

Това заяви депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски в предаването "Карай направо" по "Нова".

Припомняме, че президентът Румен Радев отиде в град Шипка по случай Националния празник на България 3 март, въпреки отменения ритуал тогава. Той честити празника на всички, които не се поддават на манипулации за вируси и щамове. С ирония коментира мерките, наложени срещу разпространението на вируса, за което след това беше и критикуван.

Коронавирусът издигна Борисов над Радев в очите на българите

Коронавирусът издигна Борисов над Радев в очите на българите

Най-голяма подкрепа събира ген. Мутафчийски

52% от българите одобряват действията на правителството в битката с коронавируса. Това показа проучване на "Тренд", проведено в периода 1 - 5 април. И докато малко повече от половината ни сънародници подкрепят действията на правителството, то по-малко одобрение събират тези на президентската институция - те се одобряват от 43% от българите, а други 30% не ги одобряват.

66% от анкетираните посочиха, че имат положително отношение към Венцислав Мутафчийски, а едва 15% имат отрицателно. Положителното отношение към премиера Бойко Борисов е 53%, докато негативното - 34%. Към президентът Румен Радев пък се отчита 49% положително отношение и 27% отрицателно.

Гърневски използва участието си, за да удари отново социалистите - и в парламента, и в исторически план. По думите му, те като наследници на един престъпен режим, днес трябва да мълчат повече.

"Много рядко излизам на трибуната. Само когато стане невъзможно да се слушат популизмът, наглостта и арогантността на нашите колеги от опозицията. В един момент някой трябва да стане и да каже, че трябва да си гледаме работата.- заяви той.

Нинова ли е мизийската света Богородица, чуди се Спас Гърневски

Нинова ли е мизийската света Богородица, чуди се Спас Гърневски

Според него президентът се е оттгелил от държавността

Той беше наказан от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева заради отправените остри квалификации към колегите си от левицата. Припомняме, че наказанието бе за репликата му: "Червени боклуци!"

30 години хората по площадите така ги определят. Не съм го измислил аз., каза депутатът.

Гърневски коментира и актуални проблеми, сред които мерките у нас срещу коронавируса.

"За да бъде обявено извънредно положение, значи изпитанието е изключително сериозно. Виждате, че правителството взе изключителни мерки, организира се бързо, сформира своя Щаб и в същото време не получава никаква съпричасност. Ежедневно има нападки срещу правителството. Една съвременна партия не може да си позволи подобно нещо", категоричен е Гърневски.

Спас Гърневски отнесе санкция заради "Червени боклуци!"
Обновена

Спас Гърневски отнесе санкция заради "Червени боклуци!"

Два председателски съвета не постигат съгласие за наказанието му

Според него в момента, колкото по-лошо е положението в страната, толкова по-добре е за опозиционната партия БСП. Но в настоящата ситуация те не са демонстрирали солидарност.