Министърът на външните работи Теодора Генчовска не е подписала решението за изгонване на 70-те руски дипломати. Това каза тя пред медиите в парламента, след като дойде за изслушване на Председателски съвет по повод нотата на руския посланик Елеонора Митрофанова.

"Имаме указания от началника на неговия кабинет (б.а. Лена Бориславова) с две писма с гриф "поверително", които се намират в деловодството на Народното събрание", поясни тя.

В кратък коментар Генчовска каза, че Министерство на външните работи е изпратило нотата от Москва до премиера Кирил Петков с молба за указания, но все още няма такива.

Петков отрече еднолично да гони руските дипломати

Петков отрече еднолично да гони руските дипломати

Решението е взето на съвет и в присъствието на представител на президентството

България е заела ясна позиция. Това заяви в кулоарите на парламента Настимир Ананиев за отношенията ни с Русия. ПП тази вечер се събира на заседание да реши как ще действа.

Финансовия министър и вицепремиер Асен Василев смята, че по въпроса трябва да се произнесат дипломатите. Импровизации политически не са най-доброто нещо, е мнението му.

Станислав Балабанов от ИТН каза, че ситуацията е доста притеснителна. Министерски съвет и министрите могат да върнат ситуацията, каквато е. Ситуацията е скандална, отчете депутатът като обяви, че виновен е Кирил Петков.

Радев само се надява гоненето на дипломати да е обмислено

Радев само се надява гоненето на дипломати да е обмислено

Президентът не разполагал с "необходимата информация"