Лидерът на БСП Корнелия Нинова предложи пред Националния съвет на партията да бъде гласувана оставката на Георги Гергов.

"С оглед на последните събития от няколко дни, които представляват обществен интерес, медиен интерес, които възбуждат много въпроси към партията, поставям на вашето внимание предложението да освободим г-н Гергов от изпълнителното бюро", заяви Нинова.

Прокурорите да проверят некадърното ръководство на "Булгаргаз", отсече Дончев

Прокурорите да проверят некадърното ръководство на "Булгаргаз", отсече Дончев

Дончев зачви, че не е търсил услуга от държавни институции

Припомняме, преди няколко дни се разпространи по социалните платформи видео, в което бизнесменът Сашо Дончев обяснява по време на бизнес среща с дамски клуб за разговори между него и главния прокурор Сотир Цацаров и за оказван му натиск да спре подкрепата си за политическа партия "Да, България" и телевизия BiT. По-късно стана ясно, че срещата се е провела в офис на бизнесмена и член на ИБ на БСП Георги Гергов в ЦУМ в София, а самият социалист бе определен като посредник.

Вчера лидерът на БСП обяви, че не приема такова поведение от страна на член на ИБ на БСП и ще поиска оставката на Гергов на национален съвет.

Самият главен прокурор излезе с официална позиция по въпроса, в която отрича обвиненията за това да е оказвал влияние, а напротив - тълкува последните събития като опит да се окаже натиск върху прокуратурата.

Натискът е заради борбата срещу монопола на "Булгаргаз", убеден е Сашо Дончев

Натискът е заради борбата срещу монопола на "Булгаргаз", убеден е Сашо Дончев

Така обясни скандала с главния прокурор Цацаров

"С уважение към г-н Гергов, с това че много години работи за партията всеотдайно, но заради ситуацията, в която е замесена индиректно БСП, предлагам той да бъде свободен от изпълнителното бюро, тъй като е политическо лице и не приемам за редно политическо лице да участва в такива събития", коментира тя.

Няма да има преизчисляване на пенсиите, разкри Нинова

Няма да има преизчисляване на пенсиите, разкри Нинова

БСП нямало да отстъпи и сантиметър от предизборната си програма

Самият Гергов поиска думата и запита: "Защо трябва медиите да излязат? Аз нямам от какво да се срамувам и крия. Нека да видят какво съм направил".

"Ние не крием нищо, г-н Гергов", отвърна Нинова и помоли медиите да напуснат залата.

На влизане в централата на БСП Гергов посрещна журналистите с думите "Каква оставка, бе?". На въпросите на журналистите той посочи, че мястото за коментиране на оставки и всичко останало е вътре - на съвета на БСП.

"Няма ненаказано добро", отсече Гергов, а запитан какво добро е направил, той допълни, че е правил много добро и на Сашо Дончев, и на Корнелия Нинова.