Има подозрение, че някъде някой взема решенията вместо Слави Трифонов и парламентарната група. Тези подозрения се отразяват на решенията, които "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!" взимат.

Това заяви в студиото пред БиТиВи политологът Георги Киряков.

Петър Илиев: Голям страх тече в кочината на задкулисието

Петър Илиев: Голям страх тече в кочината на задкулисието

Той нямал проблем с обвиненията в плагиатство

По думите му се показва съмнение, че ИТН не е партия на протеста. Тя играе антисистемно, но не играе в името на някаква промяна допълни той.

Киряков подчерта, че от ИТН ясно са заявили, че ако не мине кабинета им, отиваме на нови избори.

Стефан Янев: Кабинетът на ИТН ще е непредсказуем, имаме готовност да продължим

Стефан Янев: Кабинетът на ИТН ще е непредсказуем, имаме готовност да продължим

Теоретично е възможно служебният кабинет да продължи като редовен

В студиото бе и социологът Първан Симеонов. Според него обществото сякаш късно е разбрало анализите, че Слави Трифонов е като Бойко Борисов.

"Когато политолозите обяснявахме, че Слави Трифонов, като политическо явление, е идентичен с Бойко Борисов и донякъде прилична на Симеон Сакскобургготски, много голяма част от политическите среди пренебрегваха тези анализи. Затова е малко смешно, когато сега започва критика от либералните среди към Трифонов, че той много прилична на Борисов, сега ли го разбраха", запита Симеонов.

Според Симеонов партиите са очаквали Трифонов да е играч и да има някакво задкулисие.

"Той постъпи абсолютно неиграчески и каза - това е моето правителство, ако искате, подкрепете. На останалите партии има трябваха 2-3 седмици да свикнат с идеята, че игра няма и сега се чудят какво да правят", добави Симеонов.

Припомняме, към момента само ГЕРБ категорично са заявили, че няма да подкрепят предложението на ИТН за правителство.

На заседание на "Зелено движение", което е част от "Демократична България" са решили техните четирима депутати да не подкрепят предложеното правителство.