Преговорите между ГЕРБ и ПП/ДБ не са замразени, а приключиха. Такова правителство ще бъде нестабилно и вредно за държавата. Това заяви депутатът от БСП Георги Свиленски в ефира на Нова телевизия.

Той призова да хората да чуят записите, пуснати от Радостин Василев, за да видят какви хора избират за народни представители. Тези хора с цената на всичко искат да спасят главата на Борисов, а другите да си разпределят властта в държавата, поясни депутатът.

По думите му, ако всичко е прозрачно, не би трябвало да има правителство. В тези разговори има много притеснителни неща, допълни той.

Свилеснки подчерта, че изявленията на Иван Гешев няма общо с решението на БСП да не подкрепи правителство на ГЕРБ с първия мандат. На нас сутринта ни се каза едно, а на ИТН после се обеща друго, поясни той.

Според него бързането със законите за НПК е свързано със спасяването на главата на Борисов. Когато пишеш закон за конкретен човек се получава това, което виждаме в момента, посочи народният представител.

Радев бави връчването на втория мандат, за да управлява служебния кабинет, изтъкна Свиленски. Когато БСП издигна Радев за президент, бяхме сигурни, че той ще промени политическия модел. Към днешна дата обаче трябва да си направим сметка, дали това е било правилно, с оглед на решенията които той взема, добави той.

Ако третия мандат стигне до нас ще подходим отговорно. България има нужда от редовно правителство. Изборите обаче са по-вероятния път, каза още Георги Свиленски.

Нинова за кабинет Денков-Габриел: Коалиция, сглобена от омерта и желание за власт

Нинова за кабинет Денков-Габриел: Коалиция, сглобена от омерта и желание за власт

Не може да имаш морал на ротация