Парламентарната група на ГЕРБ-ДПС няма да влиза в пленарната зала на Народното събрание, докато не бъде внесен за гласуване съставът на проектокабинета на "Продължаваме промяната". Това потвърди на въпрос на News.bg председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, която даде брифинг в кулоарите на НС.

Асен Василев: Не сме говорили за министри в новото правителство

Асен Василев: Не сме говорили за министри в новото правителство

Обсъдени са приоритетите, посочи номинираният за премиер

Причината за действията на партията на Борисов - засекретяването на днешното изслушване на премиера Кирил Петков и министъра на енергетиката Александър Николов, които трябва да запознаят депутатите с очакваните цени и количества на природния газ. Припомняме, че и в сряда "Булгаргаз" поиска от КЕВР скок на цената на синьото гориво с 32%.

"Това ли е целта на това управление - да скрие за пореден път поредния си провал. Припомням, че преди месеци тези същите, когато избираха нов състав на КЕВР, какви бодряшки изказвания имаше, че цената щяла да бъде ниска?", попита реторично Атанасова.

КЕВР готова да въведе блок тарифи на тока, парното и водата
Обновена

КЕВР готова да въведе блок тарифи на тока, парното и водата

Русия използва енергийните си доставки към Европа като едно от основните си оръжия

"Големият парадокс - какво секретно могат да ни представят тези хора в зала, при положение, че единствената компания, която внася природен газ и определя цените и условията по тези доставки, е "Булгаргаз"? И забележете, тази компания дори няма секретно деловодство", отбеляза на свой ред бившият енергиен министър в кабинета "Борисов 3" и настоящ депутат от ГЕРБ Теменужка Петкова.

Процедурен спор - НС радиоточка ли е или чете секретни документи?

Процедурен спор - НС радиоточка ли е или чете секретни документи?

Петков и Николов ще бъдат изслушани за доставките на газ на закрито заседание

"Засекретиха заседанието, защото не искат да кажат, че газът скача с 32% за юли, че август месец ще продължи да нараства с двуцифрени темпове и не е ясно дали въобще ще го има. Всъщност сега управляващите залагат бомба пред следващия служебен кабинет. Следващият служебен кабинет на Радев ще бъде изправен пред ситуация, при която да въведе ограничителен режим на природния газ. А пред следващия редовен кабинет през зимата е заложена ядрена бойна глава. Защото, представете си, ако през зимата Топлофикация-София няма газ или цената е двойна на сегашната", добави Делян Добрев, също бивш шеф на енергетиката, но във втория кабинет на Бойко Борисов.

И влезе в конкретика - поисканата от "Булгаргаз" цена за юли била 182 лева, което било рекорд в историята. А дотук се стигнало, защото вкарали в процеса посредници, които само за месец май били прибрали над 100 милиона лева.

Шефът на Булгаргаз: Никой не знае дали въобще ще има газ
Обновена

Шефът на Булгаргаз: Никой не знае дали въобще ще има газ

Булгаргаз иска с 32% увеличение на цената на газа от юли

А дали е решение да бъдат възобновени отношенията с "Газпром" - Добрев отговори уклончиво. "Това ще го реши евентуално служебния кабинет на Радев, той може да направи усилия да възстанови някакви плащания, защото в противен случай страната ще остане без газ."