Парламентарната група на ГЕРБ-СДС чака да види какво ще направят ПП-ДБ с втория мандат. Заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Деница Сачева заяви пред журналисти в кулоарите на Партийния дом, че все още няма категорична позиция от ПП-ДБ за втория мандат, но формацията на Бойко Борисов очаква такава.

ПП-ДБ имат широко ветрило от лидери, много колективни органи, да консолидират различните позиции, да имат своята ясна позиция и тогава ще се коментира. До този момент обаче позицията на ГЕРБ-СДС е ясна и тя е, че няма да подкрепят кабинет с втория и третия мандат.

"Няма причина да променяме позицията за втори и трети мандат. При сегашното състояние на политическите и парламентарните групи по-честното решение си остават изборите", подчерта Деница Сачева. Отивайки на нови избори, трябва да преосмислим поведението си, ако искаме да излезем от парламентарната криза, призова тя.

ПП-ДБ изненадани и прецакани - вече са втора политическа сила в 50 НС

ПП-ДБ изненадани и прецакани - вече са втора политическа сила в 50 НС

Трябва да поемем инициатива за това да се опитаме да създадем мнозинство и правителство

На въпрос на News.bg какво би променило все пак позицията на ГЕРБ за втория и мандат и възможно ли е да се състави техническо правителство, Сачева заяви, че не знае какво значи техническо правителство в рамките на втория или третия мандат. На нея това ѝ звучи като "хора, които ще влязат и ще сменят бравите на вратата". В момента хората имат нужда от силни политически решения, за да може страната да тръгне напред. Техниците няма да ни бъдат много от полза, коментира Сачева.

Тя допълни, че кризата в ДПС няма да повлияе за съставяне на правителство в следващото Народно събрание.

Радев не бърза и връчва втория мандат следващата седмица

Радев не бърза и връчва втория мандат следващата седмица

Чака от ПП-ДБ ясна заявка дали ще са опозиция, или ще търсят подкрепа за кабинет