Парламентарната група на ГЕРБ-СДС входира доклада с "Боташ" в деловодството на Народното събрание. Въпреки това формацията на Бойко Борисов вижда нова коалиция - между ПП-ДБ и БСП. Депутатът Жечо Станков обясни, че последните няколко дни се правят политически спекулации. Спекулациите започнали днес в пленарна зала от ПП-ДБ и се прехвърлила и при парламентарната група на БСП, където между двете формации личала новата коалиция и набира скорост.

ГЕРБ има интерес докладът с "Боташ" да види бял свят, посочи Станков и даде пример, че 10 месеца правителството на "Денков" не направило нищо по въпроса да промени договора. От 3 август миналата година досега Николай Денков нито веднъж не е вдигнал телефона и нито едни преговори не провел с "Боташ", разкритикува Жечо Станков.

Той отбеляза, че има депутати от ПП-ДБ, които не са разписали доклада с "Боташ" и призова медиите да проверят дали нямат връзка с някои руски компании.

Кирил Петков: Евроатлантическа кожа на Борисов прозира

Кирил Петков: Евроатлантическа кожа на Борисов прозира

Вижда тайна координация Борисов-Пеевски-Радев

Теменужка Петкова добави, че благодарение на ПП-ДБ, които 10 месеца не направили нищо, премиерът Денков да каже какво направиха той и неговият енергиен министър, за да защити българския интерес. "Безотговорно поведение на ПП-ДБ и предходното правителство на Николай Денков", разкритикува Петкова.

Делян Добрев посочи, че ПП-ДБ се държат така все едно са паднали от небето - договор се променя от правителството, а не от парламента. 10 месеца за правителството на Денков не е съществувал като неизгоден договорът с "Боташ", изтъкна Добрев. Той посочи, че "Булгаргаз" е пред фалит и правителството на ПП-ДБ нарочно го докарали до фалит, за да може техния основен спонсор Сашо Дончев да вземе пазарния дял на енергийния бизнес на "Булгаргаз".

Депутатът от ГЕРБ и зам.-председател на 49-то Народно събрание Росица Кирова допълни, че нищо от това, което е описано в доклада не е било неизвестно през последните 10 месеца. Ако някои е искал да вземе мерки, правителството на Денков е могло да предоговори договора с "Боташ" или мерки за неговото прекратяване, но това не било направено. Това поведение е далеч от държавническото и цената ще платят всички български граждани, коментира Кирова.

Договорът с "Боташ": Газ в излишък на неопределена цена, но с такси и комисиони

Договорът с "Боташ": Газ в излишък на неопределена цена, но с такси и комисиони

БСП говори за тежки корупционни практики