Общинското ръководство на ГЕРБ-Батак взе решение чрез общинските съветници на партията да поиска оставката на кмета на Община Батак Петър Паунов.

Причината е уронване престижа и доброто име на общината в резултат на незаконни действия за промяна на собствеността на държавен в общински имот край язовир Батак и последвалата му продажба. Също така и за обществени поръчки, спечелени в разрез с моралните норми от сина на кмета - Крум Паунов, като управител на семейната им фирма "Престиж -Паунов" ЕООД.

Съдят кмета на Батак за продажба на държавен имот

Съдят кмета на Батак за продажба на държавен имот

Имотът е признат за собственост на държавата чрез Министерството на земеделиет с влязло в сила решение на Районен съд-Пещера

Председателят на групата на ГЕРБ в Общински съвет-Батак и общински ръководител на партията Атанас Коларов уточни, че решението за промяна на собствеността на имота край язовир Батак е взето на последното заседание на местния парламент в предишния мандат на кмета Паунов.

Сегашният Общински съвет обаче го отменя като незаконосъобразно. Въпреки това продажбата е осъществена. Искането на оставката ще бъде внесено на редовното заседание на Общинския съвет на 3 ноември от 16.00 часа.