Държавата отива на избори, а всеки си търси мотив да не управлява. С монолог - обръщение към присъстващите медии лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи анализ на политическата ситуация в страната. Борисов съпровождан от активисти на партията бяха в врачанското село Лиляче, където на частичните местни избори вчера победи техния кандидат 25-годишната Вероника Цанова.

ГЕРБ няма да подкрепят никакво правителство, потвърди обявеното вчера решение лидерът на ГЕРБ. 

Припомняме, че утре или вдругиден ГЕРБ като втора политическа сили в 47-то НС трябва да получи мандат за съставяне на правителство. Те вече обявиха, че ще върнат веднага мандата неизпълнен, като нагласата е дори да не се правят опити за консултации за правителство. След трета политическа сила да получи мандат за съставяне на правителство, която парламентарна група обаче ще е по избор на президента. Заявка за това са дали до този момент от трите партии, участвали в досегашната коалиция - БСП, ДБ и ИТН. Заявка за самостоятелно управление дават и "Възраждане", но едва след поредните предсрочни парламентарни избори. 

Янаки Стоилов намекна за общо управление между ПП и ГЕРБ

Янаки Стоилов намекна за общо управление между ПП и ГЕРБ

Защо не търсим доброто в отношенията с другите страни, а се превръщаме в инструмент на чуждите интереси

"Държавата отива на избори, защото всички партии знаят, че държавата е катастрофирала във всяка една сфера. Газ, ток няма, нищо няма. Дълговете са огромни."

Иначе чисто математически ГЕРБ могат да съставят правителство, но това би било имитация - както настоящата коалиция, които печелели от мерките. За таван на цените на бензина се обяви Борисов - 2.70, както в Унгария.

Но и заяви, че нищо не може да обещае. На въпрос кога може да направи това, Борисов заяви: Аз знам как, но трябва много мощна народна подкрепа. От две кризи съм ги вадил, заяви още лидерът на ГЕРБ, припомняйки и финансовата криза, и пандемията. Лидерът на ГЕРБ дори е обиден, тъй като не са го потърсили като опитен човек при разрешаването на настоящите кризи - с РСМ и с Украйна.

"С всичко това, което сътвориха, ако нямаме съединен, мощен народ, хванат за работа, за да се вдигне БВП и да платим пенсии и заплати, фалитът ни е гарантиран."

Борисов е възмутен от това, което говорят останалите партии и от насъскване помежду им. Като пример даде това, че ДБ заявявали, че могат да седнат да говорят с мафията, но не им било дошло времето с ГЕРБ. "Слави може да събере 100 000 души млади мафиоти където и когато поиска, и на Орлов мост може", продължи с коментара си той, като зададе въпроса и откъде се знае, че той си седи на диванчето.

Борисов да внесе проектозакон за 100% газова диверсификация, зове Лена Бориславова

Борисов да внесе проектозакон за 100% газова диверсификация, зове Лена Бориславова

До момента не сме видяли от тях някакви конструктивни предложения, захапа тя ГЕРБ