ГЕРБ показа схема, която за тях сочи, че управлението на "Продължаваме промяната" през мандата си чрез свои офшорки е вземало остатъчни средства от закупуването на природен газ. Чрез рисуване на бяла дъска Делян Добрев от ГЕРБ показа схемата по време на пресконференция в централата на партията.

Сметките на партията на Бойко Борисов сочат, че ПП, вместо да купуват газ от "Булгаргаз" за месец юли на цена от 86 евро, е купуван такъв от румънска компания "Винтерсхал", собственост на "Газпром"-Швейцария, 100% собственик на Виа-Румъния, на цена 110 евро. "България купува от Румъния през юли до последния ден на кабинета на ПП", каза Делян Добрев. Разликата е 28%. "Няма обяснения защо вместо да купуваш за 86 евро, купуваш на 110 евро, разликата от средствата се прехвърля по офшорки", поясни той. За Добрев губещият е българското общество - 28%, а печелят ПП и "Газпром".

Закон за диферсификацията - политическо предизвикателство

Закон за диферсификацията - политическо предизвикателство

Томислав Дончев: Европейските директиви отдавна формулират правила

ГЕРБ подават днес сигнал в МВР и ДАНС, обявиха от партията.

Партията на Бойко Борисов вижда връзка и между ДБ и "Газпром", тъй като също са купували газ от там.

ГЕРБ изпратили днес и писмо до служебния министър Иван Демерджиев за сигнал, внесен по темата преди два месеца, тъй като предполагат, че е "заметен под килима".

ДБ иска партиите да се заявят спрямо темата "Газпром"

ДБ иска партиите да се заявят спрямо темата "Газпром"

Антоанета Цонева: Отказахме танкерите

Томислав Дончев добави, че вносът на страната от руската федерация е нараснал със 108%, отрицателното търговско салдо е достигнало над 4 млрд. лв., при над 1 млрд. лв. за същия период миналата година.

"За периода януари-май България е станала три пъти по зависима по линия на стокообмена си от руската федерация. Толкова за спирането на руския газ", каза той. Българската политика е задушена от лъжа и лицемерие, категоричен е той.

Борисов иска закон за независимост от Газпром, а не "бля-бля"

Борисов иска закон за независимост от Газпром, а не "бля-бля"

ГЕРБ са убедени, че с умисъл кабинетът "Петков" не е подписал договора за втечнения американски газ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов добави: "Няма как да се разбере, но като си умен, си задаваш въпроси". Към всяка цифра има фактури, каза той и бяха раздадени материали с фактурите на медиите, да проверят дали са достоверни.

Той критикува служебния кабинет за "Лукойл" и за смяната на ръководството на АЕЦ "Козлодуй" и мисли, че ще се осмелят да сменят доставчика на ядрено гориво. Борисов смята още, че така изпадаме и от Еврозоната, тъй като "това не е тема в България".

ВМРО пред "Лукойл": Или евтини горива, или край на руския петрол

ВМРО пред "Лукойл": Или евтини горива, или край на руския петрол

Войводите са възмутени от водената политика по отношение на горивата

"Чудовищно политическо лицемерие", отсече лидерът на ГЕРБ и посочи връзката на Корнелия Нинова, лидер на БСП, и протестите на ДБ срещу преговорите с "Газпром".

Пореден протест срещу газовата политика на служебното правителство

Пореден протест срещу газовата политика на служебното правителство

За трета поредна седмица се протестира срещу зависимостта от "Газпром"

"Хаос и разруха", продължи Борисов и попита как се строят в момента пътища и магистрали, дори "къщички за птици". До последния ден ПП ви заблуждаваха с неплатени танкери, които нямаха къде да паркират", посочи още той.

Борисов попита и къде са мерките на "Продължаваме промяната" за инфлацията и заради войната в Украйна.

Листите на ГЕРБ ще бъдат представени на 28 август, приключили са заседанията на партийните органи, стана ясно на пресконференцията.

Кабинетът: Няма газ след септември, неизбежни са преговори с „Газпром"
Обновена

Кабинетът: Няма газ след септември, неизбежни са преговори с „Газпром"

Предишното правителство обаче направило "почти невъзможни" преговорите с руската компания