Проектозакон за 100% диверсификация от "Газпром". Това предложи отново лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в партийната централа.

Този проектозакон трябва да бъде приет веднага, щом се конституира новото НС след изборите. Това щял да е първият закон на евроатлантически ориентираните формации, освен ако темата за независимост от "Газпром" не била, както той се изрази "бля-бля".

След промяната (бел.ред. - визира ПП) цената на газа е в пъти по-висока. Хаос и разруха, вижда той след кабинета "Петков". Борисов критикува предишните управляващи, че оставили най-важният въпрос за държавата, а именно енергетиката, да се реши от служебния кабинет.

Кабинетът: Няма газ след септември, неизбежни са преговори с „Газпром"
Обновена

Кабинетът: Няма газ след септември, неизбежни са преговори с „Газпром"

Предишното правителство обаче направило "почти невъзможни" преговорите с руската компания

Според Бойко Борисов държавата е оставена в капан. Герберите са убедени, че с умисъл кабинетът "Петков" не е подписал договора за втечнения американски газ.

Защо руският петрол ни е готин, а руският газ не?, попита Борисов и видя раздвоение на личността в ДБ. За него именно ДБ и ПП са виновни за газовата криза.

ДБ: Кабинетът Донев се доказа като основно оръжие на Кремъл у нас

ДБ: Кабинетът Донев се доказа като основно оръжие на Кремъл у нас

С връщането към "Газпром" губим възможността за неустойки

Предишните управляващи подлъгали и американските компании за газ. Лидерът на ГЕРБ съзря умисъл и в това, че не са осигурени места за разтоварване на втечнен газ. Втечненият газ не можеш да си го пренесеш в джоба, подчерта Борисов. Той очаква разследващите органи да се заемат с умисъла на предишната власт. Само че, това се сипе на народа, възмутен е Бойко Борисов.

БСП са за газова диверсификация, но за момента предпочитат "Газпром"

БСП са за газова диверсификация, но за момента предпочитат "Газпром"

От партията са загрижени за 250 000 души, които могат да загубят работата си

Той посъветва служебното правителство да резервира поне 1,5 милиарда куб. метра капацитет в Гърция. Толкова свободен капацитет имало и по Балкански поток.

Политиката е като футбола, има можещи и неможещи, отсече лидерът на ГЕРБ и каза, че не можело предишните да се жалват дали ще участват или не във властта, само защото парапетът се клател.

Никола Стоянов: Без парламента няма как да има компенсации за газа

Никола Стоянов: Без парламента няма как да има компенсации за газа

Той е обезпокоен от липсата на търговски представители в чужбина

Кирил и Асен ни поставиха в това положение, изтъкна Борисов и визира високите цени на енергоносителите и инфлацията. Инфлацията потръгна, та удари тавана, каза още Бойко Борисов.

В листите на партията е направена сплав между знаещи и можещи, и млади и дръзновени. Знаем как се решават кризи, отсече лидерът на ГЕРБ. Не виждам друг, който може да се оправи, допълни той. Проблем пред партията бил слоганът. Борисов призова хората да решат кой е по-красив, кой е за пенсиониране и кой - певец от миналото.