Николай Денков е неподходящ за поста министър на външните работи. Това заяви депутатът от парламентарната група на ГЕРБ-СДС Тома Биков пред БНТ.

ГЕРБ нямат да предложат с техния мандат, когато се гласува ротацията в Народното събрание, акад. Николай Денков да е министър на външните работи. Биков обаче е на мнение, че сегашното Народно събрание не може да излъчи други мнозинство от сегашното.

Според Тома Биков Денков дори не е чел книгата на Хенри Кисинджър - "Дипломацията", за да има претенции да заема поста на външен министър.

Биков посочи, че ако ПП-ДБ нямат международен отдел, могат да си направят такъв. Ако мотивацията на ПП-ДБ е да се чуе гласът им в Европа, България ще изпадне в серия от гафове, а после Мария Габриел да ходи и да му оправя гафовете, коментира депутатът. Оценката за работата на Мария Габриел е добра както в България, така и отвън, по думите му.

В ПП-ДБ сигурни, че няма да се стигне до избори 2 в 1

В ПП-ДБ сигурни, че няма да се стигне до избори 2 в 1

Настимир Ананиев се притеснява ГЕРБ да не отложат ротацията

Тома Биков заяви, че в сегашната ситуация на управлението не могат да се позволят експерименти.

ГЕРБ имат забележки и към доста от работата на министрите в изпълнителната власт.

За ситуацията в Столичния общински съвет (СОС) Тома Биков заяви, че ПП-ДБ-СС имат кмет на София, общински съвет, а логично било общинските комисии да бъдат разпределени между останалите групи в градския парламент.

Меглена Плугчиева против МВнР да се търгува като международен отдел

Меглена Плугчиева против МВнР да се търгува като международен отдел

Ако някой иска партийни контакти, това ставало чрез Европейския парламент