"Ако отиваме на избори, да отиваме на нови предсрочни парламентарни избори. Въпреки това не вярвам, че ще има нови избори заедно с европейските през лятото, защото има много важни неща, които трябва да се направят". Toва заяви депутатът от парламентарната група на ПП-ДБ Настимир Ананиев пред БНТ.

По думите му няма как 63 народни представители да държат всичко в ръцете си.

Ананиев не разбира защо ГЕРБ са забили пети в пръстта и са се вторачили в МВнР. Външно министерство трябва да остане в ПП-ДБ, а Мария Габриел да стане премиер, настоя Настимир Ананиев. В споразумението не пишело, че Габриел трябва да оглави МВнР. Обсъжда се освен смяната на здравния министър и министъра на електронното управление, но и на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, коментира Настимир Ананиев.

Меглена Плугчиева против МВнР да се търгува като международен отдел

Меглена Плугчиева против МВнР да се търгува като международен отдел

Ако някой иска партийни контакти, това ставало чрез Европейския парламент

Той се надява политическите страсти да се успокоят - премиерът акад. Николай Денков да поеме МВнР след ротацията, а Мария Габриел да стане премиер. ПП-ДБ няма да се наведат на ултиматума на ГЕРБ. Формацията на Кирил Петков и Христо Иванов не споделят и любовта, изразена от председателя на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски.

Ананиев е притеснен, ако ГЕРБ искат да се отложи ротацията и тя да не се случи през март месец, докато не се успокоят политическите страсти.

По отношение на създадената временна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства около групата на Мартин Божанов-Нотариуса, Ананиев посочи, че Нотариуса е имал две ЕГН-та. Въпросът е как ги е получил? Всички знаем как - чрез корупцията, която е най-големият убиец, изтъкна. Той се надява да се извадят максимално много факти за групата на Мартин Божанов. Ананиев добави, че притеснителното е не кой се намира в списъка с магистратите, ходили в клуб SS, а на кого е извадено досието оттам.

За ситуацията в Столичния общински съвет (СОС) и има ли ново мнозинство в градския парламент, Настимир Ананиев заяви, че в СОС се е видяла огледалната завладяна държава - ГЕРБ контролират повече комисии в общинския съвет. ГЕРБ си работят без проблем с БСП, "Възраждане" и ИТН в СОС, посочи той. И да даде пример, че и в Народното събрание ГЕРБ работили, когато трябва, с опозиционните партии.

Правителство в този формат ще има и след 6 март, успокоява Кирил Петков

Правителство в този формат ще има и след 6 март, успокоява Кирил Петков

ПП-ДБ обаче държат Николай Денков да е външен министър