Бившите управляващи от ГЕРБ са готови да участват в разговори с управляващото мнозинство относно съдебната реформа. До момента обаче от партията на Борисов са скептици, тъй като виждат само декларации без никаква конкретика. Това се разбра от изказване в кулоарите на парламента на депутата от партията на Борисов Тома Биков.

Изказването му бе провокирано от призива на председателя на парламентарната група на "Продължаваме промяната" Антон Гюров, в която той призова обвинител номер едно да депозира оставката си.

"Съдебна реформа се прави не с декларации, а със законопроекти. Такива до момента не виждаме. Ние сме склонни да участваме в разговори за съдебна реформа, ако те решават системни проблеми, а не целят просто да махнем едните хора и да сложим нашите хора, както каза премиерът Петков", каза Биков.

"Възраждане" към мнозинството: Гешев ще падне не с молби, а с действия

"Възраждане" към мнозинството: Гешев ще падне не с молби, а с действия

Мнозинството изпадало в тотална демагогика без да предлага нищо в конкретика

Перспективна мисъл и координиране на редица закони са най-важните условия, за да се случи една толкова важна реформа, смята той. Нужни били и огромни политически усилия. "Такива към момента не виждаме", остър бе народният представител.

Биков се въздържа от коментар дали Гешев все пак следва да подаде оставка. Аргументът - това не било работа на Народното събрание, защото имало разделение на властите.

Дори и да видят адекватен законопроект от управляващото мнозинство обаче, ГЕРБ поставят условие - докато Бойко Рашков е на поста си, подкрепа от тяхна страна ще бъде дадена трудно, отговори на въпрос на News.bg Биков.

Кирил Петков се надява Гешев сам да подаде оставка

Кирил Петков се надява Гешев сам да подаде оставка

Припокриване и усмивки за правосъдната реформа между преговарящите за кабинет