Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков да се яви за изслущване в парламента. За това настояват от коалиция ГЕРБ-СДС по повод твърденията му за незаконни подслушвания на политици и граждани.

Искането вече е внесено в деловодството на Народното събрание и трябва да бъде разгледано най-късно до края на следващата седмица.

Припомняме, по-рано днес вътрешният министър заяви, че прокуратурата сама проверява себе си и фактът, че не е установила незаконно подслушване на политици говори красноречиво каква проверка е извършила.

Прокуратурата не установи да са подслушвани политици

Прокуратурата не установи да са подслушвани политици

Досъдебното производство е прекратено поради липса на доказателства

Той обяви, че разполага с коренно различна информация, която ще предостави на парламента, след като се формира парламентарна комисия, която ще се запознава с класифицираната информация. Тогава по негови думи ще станат известни неща, които държавното обвинение не желае да оповести.

Рашков изрази мнение, че прокуратурата е предприела действия в услуга на предишните управляващи, допуснати са груби грешки на законодателството у нас и са били подложени на СРС български граждани.

Освен това министърът допълни, че има категорични доказателства, че служители в МВР, ГДБОП са били експлоатирани като наемни работници за интересите на това производство.

Даниел Митов: Подслушването е измама

Даниел Митов: Подслушването е измама

Радев имал сантименти към Русия