В България има тежка демографска криза. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова при разглеждане на мерките на левите за социално подпомагане. Всички политици били категорични за това, но само думи, недоволна е тя.

Левите предлагат помощите за учениците да са до 4 клас и десет минимални работни заплати за раждане на второ и трето дете.

Работещите бедни се увеличават, изтъкна соцводачът. Тя призова герберите да дадат цялостен подход. Иначе столетницата давала своята алтернатива. Отнася се за 120 000 деца, аргументира се Нинова предложенията за помощта за учениците до четвърти клас. Около 90 милиона лева ще струва мярката, според изчисленията на червените. Източникът на тези средства може да е излишъкът с бюджета.

Тристранката се въздържа по законопроектите на БСП

Тристранката се въздържа по законопроектите на БСП

Едното предложение е за детските помощи, другото - за пенсиите

Корнелия Нинова изтъкна ,че два пъти ще се прави актуализация на бюджета - веднъж заради субсидията и втори път заради закупуването на нов тип боен самолет за авиацията. Къде ви е еднаквият аршин, попита тя герберите.

41% от българските деца живеят на ръба на бедността. Демографската смърт, в която е страната изисквала национално съгласие.

Качете се на машината на времето и се върнете в реалността, призова Светлана Ангелова от ГЕРБ. Хората имат нужда от работа, не от социални помощи, подчерта тя, убедена, че не социалните помощи са мярката за подкрепа.

Погледнете днес и бъдещето, отговори Нинова. Свалете си розовите очила, настоя тя.

Спас Гърневски от ГЕРБ смята, че левите отворили торбата с лъжите.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов не смята, че предложенията на левите ще решат демографската криза. Законът на червените бил написан по "пижама преди лягане".

Проектът на левите очаквано не мина.