Призоваваме Корнелия Нинова и кандидатите на БСП да не си служат в предизборната кампания с фалшиви новини и гражданите на България сами да направят избор на базата на фактите и свършената работа от всички нас. Това гласи позиция, изпратена от партия ГЕРБ.

Повод за позицията им е изявлението на лидера на БСП Корнелия Нинова от тази сутрин, че един от най-големите проблеми в България е корупцията и кражбата с еврофондове. Депутатът Елена Йончева запита защо Бойко Борисов е против Кьовеши да е европейски главен прокурор.

БСП се оплака от бухалката на Борисов

БСП се оплака от бухалката на Борисов

Корупцията при ГЕРБ била заложена в закон, смята Нинова

За позицията на българския представител при гласуването за кандидат за европрокурор на румънката Лаура Кьовеши от ГЕРБ пишат, че в Съвета на ЕС никога не е имало гласуване "за" или "против" Кьовеши.

Твърдението, че България е гласувала "против" Кьовеши, е фалшива новина. Държавите-членки трябваше да класират кандидатите по точки в тайно гласуване. Кьовеши и германският кандидат получиха всеки по 29 точки. Френският кандидат получи 50 точки.

Очевидно е, че тази почти двойна разлика в полза на френския кандидат спрямо останалите двама взети заедно, не е резултат от гласуването само на една или две страни, пишат от ГЕРБ.

Бойко Борисов отказва да влезе в тона на Нинова

Бойко Борисов отказва да влезе в тона на Нинова

Премиерът продължава обиколката си

В тяхната позиция се изтъква, че гласуването е тайно и нито една държава не обявява и няма да обяви как е гласувала. От всички държави-членки обаче, само в България опозицията с фалшиви новини за гласуването се опитва да създаде скандал там, където такъв няма, категорични са от партията на Борисов.

Те призовават лидерът на опозицията да обясни защо евродепутатите от БСП, които са членове на комисиите на Европарламента не са присъствали на заседания, в които е гласувано за кандидатите за европейски прокурор.

Три сигнала от Елена Йончева за Борисов и братовчеда

Три сигнала от Елена Йончева за Борисов и братовчеда

Депутатът от БСП обвини Борисов, че лъже за роднините си