Всеки, който иска да прави политическа партия, все се захваща с Бойко Борисов. В трето лице лидерът на ГЕРБ емоционално коментира в кулоарите на парламента събитията от последните дни. Той обаче подчерта, че него все са го избирали - още от времето, когато беше главен секретар, избрали са го и сега, когато вече две години и половина не е във властта.

Случилото се в последните няколко седмици Гешев го направи, за да постави основата на политическа партия, с нападки към мен и Кирил Петков. Затова и ни иска имунитетите, обясни Борисов: "Той не закачи ДПС нито веднъж. А на мен и Кирил Петков иска имунитетите. Нито ДПС, нито БСП, нито ИТН, нито никой не закачи, за да покаже в коя част на политическата сцена ще се позиционира", коментира Борисов.

Според лидера на ГЕРБ Гешев избирателно нападал само него и партията му, неспоменавайки никой друг. "Попитахте ли го за тези две години и половина колко дела са на трупчета, колко сигнали се дадоха, колко имунитети се поискаха?"

"Няма да си харча енергията да се обяснявам по тези теми. Видно е, че Гешев тръгна да си прави партия, нападайки Бойко Борисов и Кирил Петков, за да не му пречат", констатира той.

Борисов коментира и друг обществено обсъждан казус - според изтекла част от документите, внесени от прокуратурата в НС, бил отказал да даде ДНК тест за бащинство на детето на Борислава Йовчева, спрягана заедно с него в "Барселонагейт".

"Да ходя за чужди деца да давам проба? Вие давате ли проба за вашите деца? Я престанете! В последните 2-3 седмици за пореден път някой, който иска да прави политическа партия, започва да се занимава с Бойко Борисов", възмути се той, посочвайки името на Иван Гешев, който стоял зад тези атаки.

Борисов коментира и думите на Атанас Атанасов, съпредседател на "Демократична България", който преди два дни коментира пред Нова телевизия, че "Борисов и Пеевски избраха Сарафов".

В ПП/ДБ провиждат зад Сарафов Борисов и Пеевски

В ПП/ДБ провиждат зад Сарафов Борисов и Пеевски

Крайната цел на съдебната реформа е да няма главен прокурор

"Негово право е да говори глупости. И понеже ги говори, ние им показахме и днес им показваме, че или ще са истински партньори, или... И тук трябва да разкажа, че ние всъщност не управляваме. Управлява ПП и ДБ- едните с 36 депутати, другите половината ги няма. Те избраха министри, зам.-министри, шефове на агенции, не ни питат. Ако искат да ни питат, тяхна работа, след 8 месеца ще е обратното", закани се той.

В действията си в пленарната зала ГЕРБ ще се водят от първоначалните заявки на лидерите на "Промяната", които преди съставянето на кабинета "Денков" обещаха партията на Борисов да вземе председателските места на основните парламентарни комисии в замяна на подкрепа на правителството.

"Сега ние се връщаме към думите им, че те искат да управляват, а всички комисии в парламента ще са наши и на другите политически партии и така ще ги контролираме. Това и ще направим. Връщаме думите на партията на Промяната и "Да, България", когато искаха да управляват с малцинство и контрол от комисиите".

Все пак Кирил Петков ще оглави комисията по европейските въпроси, има постигнат консенсус между ГЕРБ и ПП/ДБ.

Бойко Борисов стана член на Комисията по външна политика

Бойко Борисов стана член на Комисията по външна политика

121 гласа "За", 13 гласа "против" и 27 гласа "въздържали се"

По-късно Иван Гешев Иван Гешев отговори на Бойко Борисов с коментар във "Фейсбук". "Днес Борисов казал, че съм искал да вляза в политиката на негов гръб. Борисов обича да обвинява другите в нещата, които прави - говори за ДПС, а неговото сегашно правителство е с подкрепата на ДПС", пише той. Бившият главен прокурор допълва, че лидерът на ГЕРБ е влязъл в политиката на гърба на Живков и на Царя и затова си мисли, че всички други са като него.

"Аз съм тръгнал от най-ниското стъпало и съм вървял нагоре с труд и почтеност. В България има огромен брой честни и почтени хора, излъгани от политически измамници" посочва още Гешев.

Снимка 623390

Източник: "Фейсбук" страница на Иван Гешев