Свършихме това, за което бяхме назначени като служебен кабинет. Основната ни задача бе организирането на честни и прозрачни избори. Това се случи. За пръв път нямаше никакви скандали. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев преди началото на заседанието на МС.

Той направи обобщение на свършената от служебния кабинет работа през изминалите три месеца. По думите му са решени проблеми на българските граждани в редица области.

По отношение за здравеопазването Главчев посочи, че е раздвижен въпроса за Националната детска болница. Съкратен на половина е срока за разчистването на терена. Строежът ще започне до началото на следващата година, поясни той.

Премиерът подчерта, че пенсиите бяха увеличени с 11%, както първоначално бе предвидено.

Като успехи в енергетиката Главчев отчете осигуряването на диверсификация на доставките за ядрено гориво на АЕЦ Козлодуй и предприетите мерки за изграждането на Вертикалния газов Коридор.

Той отбеляза, че са отпуснати 80 млн. лв. за увеличаване на заплатите в сферата на висшето образование, а пък земеделците са получили 300 млн. лв. по т.нар. украинска помощ.

Служебният министър-председател подчерта, че вече имаме и конкретна дата за присъединяване към ОИСР. Според него е реалистично да станем част от организацията до края на 2025 г.

Служебният кабинет с равносметка за свършената работа

Служебният кабинет с равносметка за свършената работа

Отчита успешно изпълнение на основната си задача - да организира честни и прозрачни избори