Премиерът Димитър Главчев отговаря на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) за проверката по границата. Преди началото на днешното заседание служебния кабинет той обясни на министрите, че оградата е проверена по въздух и земя. Оградата си е на мястото, сподели впечатления Главчев, който направи обход по границата с хеликоптер в понеделник с военния и вътрешния министър и шефа на "Гранична полиция". Ако има компрометирани участъци, те се възстановяват в рамките на 24 часа, подчерта той и каза, че трябва да сме спокойни за преградното съоръжение.

Той обаче настоя за засилено видеонаблюдение на границата заради ситуацията в Близкия изток. Със 71% е намалял мигрантския натиск спрямо предходната година, по думите му. Относно настояването на КСНС за повече пари за отбрана, Главчев обясни, че това означава по-малко пари за други сектори и изтъкна, че се надява политиците да кажат от къде да се отрежат средства.

Главчев дири с хеликоптер компрометирани участъци от оградата на границата

Главчев дири с хеликоптер компрометирани участъци от оградата на границата

Заедно с вътрешния и военния министър, шефа на Гранична полиция и началника на отбраната

Вземаме мерки да не се компрометира вота, посочи още премиерът. Няма да се допусне манипулация на гласуването - нито с хартия, нито с машина. МС е в непрекъснат диалог с ЦИК, каза той. Припомняме, че днес президентът Румен Радев спомена за множество сигнали и публикации за купен и корпоративен вот. Дори се появиха и конкретни имена и припомни, че борбата с тях е първостепенен приоритет на служебния кабинет.

Главчев също се закани да не допусне театралната афера да се превърне в евъргрийн. Очаквам по-енергични мерки от Министерството на културата, настоя той и поиска отговорните лица да бъдат установени. Главчев е разпоредил на инспектората на МС също да извърши проверка, за да не се разпространява това проклятие, както се изрази, върху всички хора на културата.

Найден Тодоров не изключва сив кардинал да стои в схемата за източване на театрите

Найден Тодоров не изключва сив кардинал да стои в схемата за източване на театрите

Според него разкритията са оздравителен процес за целия културен процес в България