На този етап от моята професионална кариера не ми е време и място да бъда вътрешен министър. Това заяви главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев, цитиран от БГНЕС.

Той отрече да знае кой ще е следващият служебен министър на вътрешните работи.

Припомняме, утре Димитър Главчев трябва да предложи състав на Министерския съвет.

Кангалджиев отрече с него да са водени преговори.

На свой ред шефът на бургаската полиция старши комисар Емил Павлов, който също бе спряган за наследник на Калин Стоянов, заяви, че и да му бъде предложен поста, ше го откаже.

От оперативното ръководство в МВР предупредиха, че честата смяна на политическото ръководство създава напрежение в системата.

Андрей Райчев оптимист: Главчев склонен да смени Калин Стоянов

Андрей Райчев оптимист: Главчев склонен да смени Калин Стоянов

Най-евтиният изход за всички била смяната на досегашния вътрешен министър

Кангалджиев подчерта, че това се отразява изключително неприятно на служителите.

"Настоящият министър успя да изгради един добър екип, да се работи в добра обстановка, въпреки че като цяло обстановката на политическо ниво не е спокойна и въпреки това, ако се стигне до някаква промяна, ще се отрази, при това в негативна посока", коментира той.

Припомняме, че президентът Румен Радев отказа да подпише указ за назначаването на служебно правителство начело с Горица Грънчарова-Кожарева. Причината за това бе присъствието на Калин Стоянов сред министрите. Горица Грънчарова-Кожарева се оплака от оказан натиск и подаде сигнал да главния прокурор.

Впоследствие лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че е време Калин Стоянов да се раздели с поста си. Делян Пеевски пък защити министър Стоянов и дори му обеща място в листите на своята партия.

Йотова: Радев няма да подпише указ за кабинет с участието на Калин Стоянов

Йотова: Радев няма да подпише указ за кабинет с участието на Калин Стоянов

С действията си вътрешният министър показал, че се стреми към политическа кариера