Дрязгите между партиите в Обединените патриоти не са приятни, но ГЕРБ няма да се превръщат в арбитри. Тази позиция изрази финансовият министър Владислав Горанов пред медиите за поредната драма с ПГ на ОП след отстраняването на Волен Сидеров като шеф на депутатите. ГЕРБ няма да доминира в техния дебат и няма да се превръщат и в арбитри, стана ясно от думите на Горанов.

Големият партньор носи по-голяма отговорност за здравината на управлението и изпълнителната власт, каза Горанов и отчете, че всеки един от лидерите осъзнавал, че стабилността на управлението е по-важна.

А и каква е алтернативата, недоумява той. Управление с ДПС не било приемливо за обществото.

Сидеров пита Борисов ще заличи ли "Атака" от управлението

Сидеров пита Борисов ще заличи ли "Атака" от управлението

Виждат голяма геостратегическа игра в отстраняването му

Припомняме, вчера стана ясно, че лидерът на "Атака" е свален от ръководството на ПГ на "Обединени патриоти", въпреки че решението е било взето на заседание на парламентарната група ден по-рано. Самият Сидеров е разбрал за отстраняването си в парламентарната зала от съобщението, прочетено от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, тъй като не е присъствал на срещата на патриотичната коалиция. Днес Сидеров обяви и че иска да разговаря с премиера Бойко Борисов и че свиква среща на политическото ръководство на коалицията утре - и Каракачанов, и Симеонов обявиха, че са заети. 

След като решението стана ясно, атакистът Десислав Чуколов предупреди, че по този начин се застрашава управлението.

От своя страна председателят на парламента Цвета Караянчева обясни, че е разпоредила на правния отдел да изследва случая в детайли и да й даде заключение.