И лидерът на НФСБ Валери Симеонов отказа да се срещне с Волен Сидеров утре. Това стана ясно от негово писмо до лидера на "Атака", в което съобщава, че на 12 и 13 юли ще бъде в предварително организирана служебна командировка извън страната.

По-рано днес лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов също отказа коалиционен съвет, тъй като имал предварително поети ангажименти за утре.

От друга страна, категорично не приемам провеждането на ПС, когато и да било, с дневен ред, определен невярно и тенденциозно като "обсъждане на нелегитимно решение за промяна на ръководството на ПГ на "Обединени патриоти", посочва още Симеонов.

Лидерът на НФСБ отправя предложение към коалиционния си партньор да се обсъди евентуалното провеждане на подобна среща на редовното заседание на патриотите, което ще се проведе на 16 юли.

Припомняме, на среща във вторник ВМРО и НФСБ отстраниха Волен Сидеров като председател на групата на малката коалиция. Това е станало в отсъствието на депутатите от "Атака", както и на самия Сидеров, който е разбрал за отстраняването си от обявлението, прочетено в Народното събрание.

НФСБ и ВМРО отказват да се занимават със скандали от сутрин до вечер

НФСБ и ВМРО отказват да се занимават със скандали от сутрин до вечер

Икрен Веселинов призова Сидеров да не бяха от реалността

Десислав Чуколов заяви по този повод, че "партньорите" от НФСБ и ВМРО не могат един преврат да направят като хората.

От "Атака" обявиха, че отстраняването на Волен Сидеров като шеф на парламентарната група на Обединени патриоти не е юридически издържано и по-рано тази сутрин Волен Сидеров входира писмо до председателя на парламента Цвета Караянчева, която обяви, че процедурата по смяната на председателя на ПГ на Обединените патриоти ще се разгледа от правния отдел на Народното събрание.

Предстои среща на Волен Сидеров с премиера Бойко Борисов, а за утре лидерът на "Атака" насрочи и среща на трите патриотични формации.

Последният път, когато успяха да съберат коалиционен съвет беше по повод намаляването на субсидиите на партиите. Следващ такъв бе насрочен за края на юли месец.

Горанов не иска ГЕРБ да стават арбитри между патриотите

Горанов не иска ГЕРБ да стават арбитри между патриотите

Големият партньор носи по-голяма отговорност