Председателят на парламента Цвета Караянчева обясни пред медиите, че е разговаряла с Волен Сидеров. Той ми показа документите, входирал ги е в Народното събрание, подчерта тя.

Парламентарният шеф е разпоредила на правния отдел да изследва случая в детайли и да й даде заключение.

Припомняме, от "Атака" обявиха, че отстраняването на Волен Сидеров като шеф на парламентарната група на Обединени патриоти не е юридически издържано и по-рано тази сутрин Волен Сидеров входира писмо до председателя на парламента Цвета Караянчева.

Сидеров пита Борисов ще заличи ли "Атака" от управлението

Сидеров пита Борисов ще заличи ли "Атака" от управлението

Виждат голяма геостратегическа игра в отстраняването му

На среща във вторник ВМРО и НФСБ отстраниха Волен Сидеров като председател на групата на малката коалиция. Това е станало в отсъствието на депутатите от "Атака", както и на самия Сидеров, който е разбрал за отстраняването си от обявлението, прочетено в Народното събрание. 

Десислав Чуколов заяви по този повод, че "партньорите" от НФСБ и ВМРО не могат един преврат да направят като хората.

Предстои среща на Волен Сидеров с премиера Бойко Борисов, а за утре лидерът на "Атака" насрочи и среща на трите патриотични формации. 

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов обаче отказа коалиционен съвет, тъй като военният министър имал предварително поети ангажименти за утре.

Последният път, когато успяха да съберат коалиционен съвет беше по повод намаляването на субсидиите на партиите. Следващ такъв бе насрочен за края на юли месец. 

Чуколов: С отстраняването на Сидеров застрашават управлението

Чуколов: С отстраняването на Сидеров застрашават управлението

Отстранили моторът на Обединени патриоти

Тотален разрив между трите формации в Обединените патриоти настъпи след като не се разбраха за общо явяване на евроизборите, а ВМРО след провеждането на изборите обвиниха "Атака" във водене на клеветническа кампания

Дрязгите в малката коалиция започнаха преди повече от година с явен конфликт между лидерите на "Атака" и НФСБ. Миналото лято Волен Сидеров отговори на Валери Симеонов с демонстративни проверки по Българското Черноморие и обяви, че акциите и законодателството на коалиционния му партньор пречат на бизнеса.

В парламента пък нетърпимостта между двете партии достигна до физически сблъсък в последните работни дни. Напрежението между "Атака" и НФСБ премина и през сваляне на доверието от страна на депутатите на Валери Симеонов от Сидеров като шеф на ПГ на Обединени патриоти, а Волен Сидеров нееднократно искаше оставката на Симеонов - тогава вицепремиер.