Лидерът на "Атака" Волен Сидеров написа и входира писмо до председателя на парламента Цвета Караянчева. На брифинг атакистите се противопоставиха на заличаването на Сидеров като председател на ПГ на ОП.

Решението било негодно откъм правен аспект. Нарушен е редът за освобождаване и избиране на председател според Явор Нотев. Политическият съвет на коалицията можел да прави предложения от такова естество, а такъв съвет не е проведен, обясни Нотев. В съвета влизат тримата лидери на НФСБ, ВМРО, "Атака". Парламентарната група не може сама да предложи освобождаване и назначаване на лидер на групата, стана ясно още от думите на атакиста.

Затова днес хората на Волен Сидеров внасят възражение до Цвета Караянчева за отстраняването на лидера на "Атака" от председателския пост в ПГ.

Каракачанов и Симеонов един преврат не можели да направят като хората

Каракачанов и Симеонов един преврат не можели да направят като хората

Чуколов категоричен, че така трошат коалицията

Волен Сидеров ще иска свикване и на голямата коалиция, и на малката. Срещата с Красимир Каракачанов и Валери Симеонов ще е утре.

Очаквам госпожа Караянчева и правният отдел да разгледат бързо моето писмо, подчерта лидерът на националистите. Сега той иска да се изясни защо така е действано срещу него.

Волен Сидеров дори вижда по-голяма геостратегическа игра в отстраняването му. Той визира сделката за Ф-16, срещу която е "Атака". Тази сделка е спорна, да не кажем съмнителна, подчерта Сидеров. Той попита дали колегите му, организирали седянката срещу него, не са стимулирани от чужди посолства. Нищо в света не е случайно, заяви лидерът на националистите. Позициите му пречели според него.

Имаме нарушени нормативи, не става въпрос за емоции, изтъкна още лидерът на "Атака". Вчера Сидеров е разговарял с Бойко Борисов. Още днес двамата най-вероятно щели да разговарят. Ще се заличи ли "Атака" от коалицията, пита той. Ще си направим изводи, каза Сидеров, попитан как ще реагира, ако няма реакция на писмото му.

Правният отдел на НС изследва отстраняването на Сидеров

Правният отдел на НС изследва отстраняването на Сидеров

Цвета Караянчева е разговаряла с лидера на "Атака"

Вече се виждало, че малката коалиция вече не е коалиция по думите му. "Атака" няма да се правят на фръцнати и обидени, както се изрази Волен Сидеров. По силата на закона продължавам да бъда председател на ПГ на ОП, обобщи той.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов отказа коалиционен съвет, на който го покани лидерът на "Атака". Военният министър имал предварително поети ангажименти за утре.

Припомняме, вчера стана ясно, че лидерът на "Атака" е свален от ръководството на ПГ на "Обединени патриоти", въпреки че решението е било взето на заседание на парламентарната група ден по-рано. Самият Сидеров е разбрал за отстраняването си в парламентарната зала от съобщението, прочетено от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, тъй като не е присъствал на срещата на патриотичната коалиция. 

След като решението стана ясно, атакистът Десислав Чуколов предупреди, че по този начин се застрашава управлението.

От своя страна председателят на парламента Цвета Караянчева обясни, че е разпоредила на правния отдел да изследва случая в детайли и да й даде заключение.

Чуколов: С отстраняването на Сидеров застрашават управлението

Чуколов: С отстраняването на Сидеров застрашават управлението

Отстранили моторът на Обединени патриоти