Един по един новите съпредседатели на ПГ на Обединените патриоти коментираха писмото на Волен Сидеров. Според ВМРО решението за сваляне на атакиста било законно. Не е достойно да бягаш и да се криеш от реалността, посочи пред медиите Искрен Веселинов.

Мнозинството иска друго ръководство, защото иска групата да работи, а не да се занимава със скандали от сутрин до вечер, подчерта той. Това е знак, който решително сме дали към "Атака", отсече воеводата. Надявам се те да го разберат и да подходят конструктивно, а не да се фиксират в миналото, както правят в момента, сподели депутатът.

Всеки има право да тълкува правото, както му е изгодно на него, коментира още Искрен Веселинов. Ръководството на групата е избраното от мнозинството, по мнението му.

Няма възможност за парашутисти в групите, изтъкна Искрен Веселинов. Няма възможност някой да е доживотно на пост, допълни той.

20 човека се произнесоха кое е легитимното ръководство на Обединените патриоти, посочи и депутатът от НФСБ Валентин Касабов. "Атака" смесвали юридически неща, които нямало как да смесят.

Припомняме, че писмото на Волен Сидеров е входирано до председателя на парламента Цвета Караянчева, която обяви, че процедурата по смяната на председателя на ПГ на Обединените патриоти ще се разгледа от правния отдел на Народното събрание

На среща във вторник ВМРО и НФСБ отстраниха Волен Сидеров като председател на групата на малката коалиция. Това е станало в отсъствието на депутатите от "Атака", както и на самия Сидеров, който е разбрал за отстраняването си от обявлението, прочетено в Народното събрание. От "Атака" обявиха, че отстраняването на Волен Сидеров като шеф на парламентарната група на Обединени патриоти не е юридически издържано. Десислав Чуколов заяви по този повод, че "партньорите" от НФСБ и ВМРО не могат един преврат да направят като хората.

Тотален разрив между трите формации в Обединените патриоти настъпи след като не се разбраха за общо явяване на евроизборите, а ВМРО след провеждането на изборите обвиниха "Атака" във водене на клеветническа кампания.