Все още управлението е неубедително, защото основният въпрос е свързан с технологията на самото управление. Хубаво е, че има мнозинство в парламента за правителство, но още е рано да се видят отчетливи принципи за управлението на държавата. Това заяви бившият финансов министър и настоящ член на ГЕРБ Владислав Горанов пред bTV.

По думите му коалиционното споразумение е една от възможните технологии за добро управление. Добрата новина е, че има правителство, около което биха могли да се надграждат приоритетите на двете формации. Към настоящия етап обаче има все още опознаваме между партньорите, посочи Горанов и даде пример, че няма избрани областни управители и председатели на ресорните парламентарни комисии.

"Все още правителството не е сработило и управляващото мнозинство не се е сработило, но се надявам, че това ще се случи", каза бившият финансов министър.

Борисов удължи хоризонта на кабинета Денков/Габриел

Борисов удължи хоризонта на кабинета Денков/Габриел

Организира среща между Николай Денков и Делян Добрев да се разберат за енергетиката

Той е на мнение, че голямото противопоставяне в предизборната обстановка и различията между двете партии - ПП/ДБ и ГЕРБ/СДС, можело да роди и друг състав. Експертен кабинет не съществува като понятие в политиката, посочи Горанов. Той смята, че естественият лидер в това правителство е финансовият министър Асен Василев.

Според Горанов бюджетът е еманация на управляващите към управлявалите, защото харчат техните пари. Бюджетът не решава много от въпросите пред обществото, а цели да поправи белите през годините, коментира Владислав Горанов и добави, че бюджетът е съставен на границата от възможния дефицит от гледна точка на растеж на икономиката.

Той изтъкна, че сегашният бюджет е направен така, че е трудно да бъде променен. Партиите нямат избор да не подкрепят бюджета, смята Горанов.

"Ако бюджетът не бъде подкрепен, на практика това означава нови избори или поне политическа криза", категоричен бе бившият финансов министър, който се надява следващият бюджет да бъде по-амбициозен с цел да промени нещо.

Денков остава оптимист въпреки напрежението в кабинета

Денков остава оптимист въпреки напрежението в кабинета

Той говори пред журналисти на Рожен

Относно новия управител на БНБ Горанов смята, че сегашният управител на БНБ Димитър Радев трябва да получи доверие за втори мандат, макар че вече е с изтекъл мандат на управление. В сегашната ситуация, когато еврозоната е на една крачка от нас и когато финансовата стабилност на държавата, Димитър Радев е подходящ, аргументира се Горанов.

"Симеон Дянков не е лош финансист, но за подобна работа трябва да се търсят хора, които имат опит. Нямаме време за подобни социални експерименти", каза още бившият финансов министър. Горанов отсече, че Народната банка няма да се превърне в разменна монета. Всички партии в Народното събрание могат да подкрепят Димитър Радев, призова той.

Владислав Горанов не е доволен, че е в списъка "Магнитски". Той се надява този пъзел да бъде развързан.

Коалиционно споразумение, договор или пакт за ненападение между ГЕРБ и ПП/ДБ?

Коалиционно споразумение, договор или пакт за ненападение между ГЕРБ и ПП/ДБ?

Наталия Киселова: Промените в Конституцията могат да минат и за 2, и за 5 месеца