Финансовият министър Владислав Горанов е декларирал всичко по аферата с апартамента. Това увери самият той пред журналисти в парламента, където дойде за обсъжданията на второ четене на Бюджета за 2019 година.

Горанов: Фирми, свързани с Иван Сариев, никога не са получавали обществени поръчки или субсидии.

Синът на Сариев е работил в Министерството на финансите. Написал съм в моята декларация, която има за цел да разкрие всички факти и обстоятелства, че преценката ми е, че няма конфликт на интереси със Сариев, лаконичен бе финансист номер едно.

Припомняме, че по-рано днес стана ясно, че дирекция "Противодействие на корупцията" при КПКОНПИ започва проверка за жилището, в което живее министърът на финансите Владислав Горанов. Проверката е разпоредена от Върховна касационна прокуратура след разпореждане на Сотир Цацаров Скандалът избухна след въпрос на зрител на "Шоуто на Слави", когато Сотир Цацаров беше гост в предаването. Въпросът, който се приема за сигнал, е за апартамент от 180 кв.м. в луксозен жилищен комплекс, предоставен на Владислав Горанов безвъзмездно от български бизнесмен. Първоначално се говореше, че въпросният бизнесмен е Кирил Домусчиев - нещо, което Владислав Горанов категорично отрече.

Прокуратурата "прехвърли" апартамента, където живее Горанов, на Антикорупцията

Прокуратурата "прехвърли" апартамента, където живее Горанов, на Антикорупцията

Горанов и собствениците на жилището са дали писмени обяснения

Той обясни и че всичко, което са поели като ангажимент спрямо хората с увреждания, е изпълнено. Ще се анализира обаче откъде идва новото неудовлетворение, обясни Горанов по другата актуална тема.

Припомняме, вчера омбудсманът Мая Манолова и активистките на движението "Системата ни убива" алармираха за проблем в бюджета на Министерството на труда и социалната политика (МТСП).

Манолова: От 1 септември хората с увреждания остават без личен асистент

Манолова: От 1 септември хората с увреждания остават без личен асистент

Определят часова ставка за личните асистенти

Не искам да има конфронтация по темата за парите за хора с увреждания, защото всичко, което поехме като ангажимент, според нашите разбирания е изпълнено, подчерта Горанов.

Финансовият министър не разбира от къде идва недоволството на омбудсмана.

Майките на деца с увреждания се чувстват отново излъгани

Майките на деца с увреждания се чувстват отново излъгани

Законът за личната помощ е 100% осакатен, пише в открито писмо до Борисов

Попитан защо средствата за лична помощ са прехвърлени от бюджета на социалното министерство в централния бюджет, той отговори, че се чака окончателно решение за технологията.
Няма никаква пречка от централния бюджет средствата да бъдат прехвърлени по бюджетите на общините или на министерството, посочи Горанов. Ако ги бяхме предоставили по бюджета на социалното министерство, щеше да е по-сложно, заяви още той.

Борисов призова Горанов да обясни за апартамента

Борисов призова Горанов да обясни за апартамента

"Той е голям човек. След като си го е писал в декларацията, да излезе и да обясни"