Властта настоява границата да бъде отворена незабавно.

Служебният премиер Огнян Герджиков е свикал спешно съвещание във връзка с усложнената обстановка на гранично-пропускателните пунктове и струпването на протестиращи. Те блокират свободното преминаване на границата, съобщават от "Дондуков 1".

Отново блокада на границата с Турция срещу изборния туризъм
Обновена

Отново блокада на границата с Турция срещу изборния туризъм

Протестиращи спряха движението на Капитан Андреево

Припомняме, че протестиращи срещу изборния туризъм блокираха границата с Турция. Вече няколко часа е спряно движението на превозни средства на ГКПП-Капитан Андреево и ГКПП-Малко Търново. Протестиращите се заканиха, че ще останат на границата до неделя и няма да допуснат да влезе нито един автобус с изселници, които идват да гласуват в България. На "Капитан Андреево" на моменти ситуацията ескалира, но не се е стигнало до сблъсъци между протестиращи и пътници от автобусите.

Участниците в извънредното съвещание при Герджиков са категорични, че ако движението на границата не бъде възстановено, органите на реда ще предприемат предвидените по закон мерки.

Сблъсъци между жандармерия и протестиращи на границата с Турция

Сблъсъци между жандармерия и протестиращи на границата с Турция

Униформените отстраняват протестиращите

Те са единодушни, че свободното движение през граничните контролно-пропускателни пунктове следва да се гарантира незабавно, в унисон с националното и международното право.

В извънредното съвещание участваха министърът на вътрешните работи, председателят на ДАНС и главният прокурор.