Оставаме в коалицията. Това потвърди пред БиТиВи социалният министър Георги Гьоков. При натрупани кризи за червените не било целесъобразно да се правят избори.

Левицата ще подкрепи актуализацията на бюджета и законите, свързани с плана за възстановяване. Столетницата започва преговори за програма на властта.БСП се държи най-адекватно в тази коалиция и може да бъде топла връзка, смята Гьоков.

Василев: Не очаквах ИТН да хвърлят държавата под автобуса

Василев: Не очаквах ИТН да хвърлят държавата под автобуса

Дали ПП трябва да управлява, трябва да го кажат хората, а не Слави Трифонов

По думите му за пенсионерите случващото се не звучи добре. Социалните мерки няма как да се случат, ако не се гласува актуализацията. Частично приемане на бюджета няма как да има, според социалния министър. Според него Слави Трифонов не знае какви са последствията от неприемането на актуализацията, тъй като не е икономист.

Този бюджет е възможен и очакван от българите, посочи социалният министър. Няма план Б, обясни Гьоков. Според него трябва да се постъпи отговорно към българите. Нямало как да се обясни на хората, че няма да има увеличение на пенсиите, защото "някой се запънал политически".

БСП поема курс към програмен кабинет до края на 2022 г.

БСП поема курс към програмен кабинет до края на 2022 г.

Искат изработване на програма за управление на държавата от сегашната коалиция до края на годината

Избори ще има, ако коалицията не се справи помежду си, така рой коментира думите на Бойко Борисов. Заложени са мерки за събираемост, стана ясно от коментара му. Дори и най-големите критици на кабинета "Петков" не виждат нужда от предсрочни избори, каза Гьоков.

Много трудно ще бъде оцеляването на кабинета, но е възможно, допълни той. Времената са трудни, изтъкна социалният министър. По думите му в политиката трябва да има моменти, в които да се оберат емоциите, защото иначе ще живеем трудно.

Дори и при гаранции от ЕС ветото няма да падне, според него. Той си пожелава експерти да наследят овакантените места от ИТН. При избори на есен БСП щяла да има 52 депутати, смята Георги Гьоков. Той вярва в пълния мандат на кабинета.

Конституционалисти виждат нови избори като логичен изход

Конституционалисти виждат нови избори като логичен изход

Манталитетът и липсата на програма създават трудност за подкрепа на управляващите

Оптимизмът ми е заради българите и България, които очакват промяната, сподели социалният министър.