Каквото и действие да предприеме Бойко Борисов по отношение на Цветан Цветанов, ще е лошо. Ако го защити, все едно ще поеме вината. Ако пък го махне, ще си нанесе удар, тъй като това е един от най-силните играчи. Това заяви социологът Андрей Райчев пред bTV.

Според него, ако Борисов изключи Цветанов от ГЕРБ, ще бъде изправен пред "смъртоносната опасност" зам.-председателят на партията да се разприказва.

Затова премиерът се стараел да печели време и да не прави необратими ходове, смята Райчев. Той не вярва, че е възможна мълчалива договорка между първия и втория в ГЕРБ Цветанов да напусне.

Цветанов остана само с два апартамента

Цветанов остана само с два апартамента

За нов апартамент е доплатил със 100 000 лева от кредит и спестявания

От своя страна политическият анализатор Георги Харизанов смята, че разприказването на някого след изключването му от партията е стар сюжет и досега нищо такова не се е случило. Той изрази мнение, че Борисов няма да изчака и ще предприеме действия, а последиците ще са в политически план.

Ситуацията в ГЕРБ с хората, замесени в тази публична драма, няма да останат без последствия, убеден е той и допълни, че това ще покаже разликата в начините, по които реагират ГЕРБ и БСП към скандалите.

Ако имаше възможност между партиите да се правят трансфери като във футбола, Цветан Цветанов от години щеше да е най-скъпият играч, тъй като липсата на такава фигура в другите партии си личи, обобщи Харизанов.

Борисов готов да вкара контразакон, ако има нарушение за апартаментите на властта
Обновена

Борисов готов да вкара контразакон, ако има нарушение за апартаментите на властта

Ако обществото каже, че не иска небостъргачи, премиерът готов да приеме това

Според анализатора създалата се ситуация ще се превърне в позитив за ГЕРБ. Ще се покаже двойният аршин при реакциите на ГЕРБ и БСП, което ще бъде умело използвано в кампанията, коментира той.

Не така обаче смята Андрей Райчев. Според него ГЕРБ няма да извлече никакъв позитив от създалия се скандал с апартаментите на властта.

Цветанов пита дали след проверките ще получи извинение

Цветанов пита дали след проверките ще получи извинение

Няма нищо незаконно около моите имоти, убеден вторият в ГЕРБ