След като проверките срещу мен покажат, че не съм извършил нищо незаконно - ще получа ли извинение. Това запита вторият в ГЕРБ Цветан Цветанов във Велико Търново, цитиран от пресцентъра на партията.

"Няма нищо, от което да се срамувам. Напълно съм убеден, че няма нищо незаконно около моите имоти. Плащанията са направени по банков път, всичко е прозрачно. Сделката е публична, минала е и през Агенцията по вписванията", каза Цветанов.

Борисов готов да вкара контразакон, ако има нарушение за апартаментите на властта
Обновена

Борисов готов да вкара контразакон, ако има нарушение за апартаментите на властта

Ако обществото каже, че не иска небостъргачи, премиерът готов да приеме това

По думите му - ако има нещо да крие, едва ли всичко е щяло да бъде толкова прозрачно. "След като проверките срещу мен покажат, че не съм извършил нищо незаконно - ще получа ли извинение", запита председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветанов.

Признахме пред съда в Страсбург за гафа с ареста на Цонев

Признахме пред съда в Страсбург за гафа с ареста на Цонев

Нарушена е конвенцията за правата на човека

Той посочи президента Румен Радев като флагман на кампанията срещу себе си. "Съвсем целенасочено два месеца преди изборите се прави компроматна атака срещу мен. Пределно ясно е, че всичко това ще се използва по време на кампанията. Учуден съм, че във флагман на компроматната война срещу мен се превърна именно президентът Радев", коментира Цветанов.

Цецка Цачева си нареди проверка от Антикорупцията
Обновена

Цецка Цачева си нареди проверка от Антикорупцията

Настоява резултатите от проверката да бъдат публично оповестени

Според бившия вътрешен министър не е редно, докато не е приключила проверката (срещу него - б.р.) той да получава присъди.
Цветанов подчерта, че не е придобил нищо на по-ниска цена.

Припомняме, на 3 декември 2010 г. тогавашният вътрешен министър Цветан Цветанов прочете стенограма от парламентарната трибуна на разговорите между лекари и ги обвини за убийството на бебе.
На 16 юли 2012 г. обвинените лекари бяха оправдани.

Шокиращо видео от ареста на Тенчо Попов

Шокиращо видео от ареста на Тенчо Попов

За първи път в съдебната зала бяха показани записи от арестите на

Припомняме, на 19 март стана ясно, че вторият в ГЕРБ Цветан Цветанов се е сдобил с нов имот в елитния столичен квартал "Изток" на емблематичната улица "Латинка". Новият дом е срещу разменени два други имота, станали собственост на фирма "Артекс" само няколко часа. Веднага след това те са били продадени на бившия IT специалист на ГЕРБ и участник в предизборния щаб на партията Симеон Велков, съобщи "Свободна Европа".

Ден по-късно от прокуратурата обещаха, че ще направят проверка на сделката с апартаментите и новия имот на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов. Заричането бе от говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова пред журналисти, но и тя призна, че проверката все още не е възложена и по нея не се работи.

Поправката "Артекс" е подвеждаща, смята Александър Ненков

Поправката "Артекс" е подвеждаща, смята Александър Ненков

Според него е спорно дали ЗУТ има отношение към фирмата и обекта

За предстоящите европейски избори, Цветанов увери, че всички сегашни евродепутати на партията им са получили номинации от структурите в страната. "Знаете, че поехме ангажимент да осигурим 2 места на СДС в листата. Другата седмица ще проведем още една работна среща с колегите и на 31 март официално обявяваме листата", каза зам.-председателят на ГЕРБ.

По думите му водачът на листата на ГЕРБ трябва да познава отлично работата на европейските структури, да има международно признание за качествата си, както и да разполага с доверието на тяхното европейско семейство - ЕНП.

Цветанов отрече спекулациите, че Георги Марков ще оглави тяхната листа. Причината - той не е номиниран.

Тома Биков: Има обществена нагласа да се правят отстъпки на политици
Обновена

Тома Биков: Има обществена нагласа да се правят отстъпки на политици

Биков се надява фирмата да не е получила "помощ от политик" - Цветанов