Сигурно и в Брюксел са закупени такива апартаменти. Ако има лобистки закон, ако е направено нещо нередно - ще се ангажирам да се вкара контразакон, който да го отрегулира. Има архитекти, специалисти, строителни инженери - след обществено обсъждане да кажат, че не искат небостъргачи.

Така премиерът Бойко Борисов репликира журналист в Брюксел, който се опита да изясни, че въпросът със закупените на преференциални цени апартаменти от знакови личности в политиката не е в естетиката, а в законността.

Цветанов пита дали след проверките ще получи извинение

Цветанов пита дали след проверките ще получи извинение

Няма нищо незаконно около моите имоти, убеден вторият в ГЕРБ

Повод за това изясняване е информацията, че председателят на ПГ ГЕРБ Цветан Цветанов, правосъдният министър Цецка Цачева, депутатът Вежди Рашидов, зам.-министърът на спорта Ваня Колева са станали новодомци в апартаменти, купени на по-ниски цени в сравнение със съседите си.

Междувременно с промените в Закона за устройство на територията са улеснили фирмата, продала тези апартаменти, да започне строеж на небостъргач.

Поправката "Артекс" е подвеждаща, смята Александър Ненков

Поправката "Артекс" е подвеждаща, смята Александър Ненков

Според него е спорно дали ЗУТ има отношение към фирмата и обекта

"Дали на мен ми харесват високи или ниски сгради, няма значение - в столиците, където съм бил, има високи сгради. Окей, с едно допитване да вкарваме един закон и да се строи до 5 етажа, до 3 етажа. Всеки си харесва някъде, отива и се пазари. Ако това е нарушение - тея фирми да ги затворят.
Това са големи фирми с добро строителство. Да ги затворим и да си върнем Софжилфонд, панелките и да приключваме. Да направим като в Китай град, където живеят съдиите, прокурорите, депутатите", продължи премиерът по повод скандала с апартаментите на властта.

Цецка Цачева си нареди проверка от Антикорупцията
Обновена

Цецка Цачева си нареди проверка от Антикорупцията

Настоява резултатите от проверката да бъдат публично оповестени

И в България има осъдени, така че - компетентните органи да си решат въпроса, каза Борисов в отговор на журналистически въпрос.

"Ако има нарушения, надали има по-нетърпим към тях от мен. Ще се поправим, ако сме сгрешили. Едните си мислеха - синята лампичка е дясното, червената - лявото. Не! Всеки да си върви по закона", каза Бойко Борисов.

По думите на Борисов всеки, който си е превишил правата, ще си понесе последствията.
"Ако има такова нещо, ще го поправим. Ние нашите последствия ще си ги понесем. Тази партия съм я създал, за да се бори с корупцията", допълни премиерът.

Той уточни, че е провел телефонни разговори с всички засегнати по темата лица и те са му потвърдили, че сделките по придобиването на имотите им са на 100 % законни. Бойко Борисов подчерта, че ще провери всички документи по случая и тогава ще вземе решение.

Тома Биков: Има обществена нагласа да се правят отстъпки на политици
Обновена

Тома Биков: Има обществена нагласа да се правят отстъпки на политици

Биков се надява фирмата да не е получила "помощ от политик" - Цветанов

Припомняме, на 19 март стана ясно, че вторият в ГЕРБ Цветан Цветанов се е сдобил с нов имот в елитния столичен квартал "Изток" на емблематичната улица "Латинка".
Новият дом е срещу разменени два други имота, станали собственост на фирма "Артекс" само няколко часа. Веднага след това те са били продадени на бившия IT специалист на ГЕРБ и участник в предизборния щаб на партията Симеон Велков, съобщи "Свободна Европа".

Сидеров: Цветанов няма да остане гладен като брокер на недвижими имоти

Сидеров: Цветанов няма да остане гладен като брокер на недвижими имоти

Лидерът на "Атака" сравни гербера с Кисинджър заради совалките с "Воля" и СДС

Ден по-късно от прокуратурата обещаха, че ще направят проверка на сделката с апартаментите и новия имот на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов. Заричането бе от говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова пред журналисти, но и тя призна, че проверката все още не е възложена и по нея не се работи.

Хамид Хамид за апартаментите на Цветанов: "Колкото повече, толкова повече!"

Хамид Хамид за апартаментите на Цветанов: "Колкото повече, толкова повече!"

Хубаво е всеки да има някакво жилище, което да обитава, убеден депутатът от ДПС