НС удължи работното си време, за да промени състава на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС). СДС и ГЕРБ се скараха заради кандидатурата на Константин Тилев.

Никола Колев е предложението на ГЕРБ за зам.-председател на КРС. Другите двама членове, предложени от ГЕРБ, са Константин Тилев и Ирина Романска.

Колеги предлагам ви да бъдем мъдри, призова синият лидер Мартин Димитров.

От СДС възнегодуваха, че от ГЕРБ не приеха тяхното предложение - Иван Симеонов. Можете да си гласувате, каквото искате, но последствията утре ще бъдат за цялото общество, допълни още Димитров.

Недоволството на сините е заради Константин Тилев и съпричастността му към структурите на бившата ДС. От ГЕРБ изтъкнаха, че заради семейна драма той е станал служител на бившия репресивен апарат.

Никола Колев е бивш главен редактор на програма "Христо Ботев" в БНР.

Ирина Романска в момента работи в Техническия университет в София в катедра "Компютърни системи".

Тилев е общински съветник от ГЕРБ, основател и съсобственик до 2007 г. на радио "FM плюс" и изпълнителен директор до 2008 г. на радио "Стар FM".

Кандидатите на ГЕРБ ще подменят трима от членовете на регулатора с изтекъл мандат - Петър Рендов и Тодор Костурски (НДСВ) и Валентин Хараламбов (ДПС).

Постовете си запазват председателят Веселин Божков, чийто мандат е до края на 2012 г., и Десислава Преображенска, която бе назначена от президента.