Пропагандата в училище и сега е забранена, и партийната, и религиозната, и тази за сексуалната ориентация. Това подчертава във Фейсбук съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков по повод забраната на ЛГБТ пропагандата, която разбуни духовете.

Той посочи, че всичко в училище първо трябва да бъде одобрено от Министерството на образованието и реално проблем нямало. ПП-ДБ били твърдо против всякаква пропаганда в училищата.

"За да прокара един фашистки текст в закон, "Възраждане" създаде фалшив страх в много хора, че в училище има "хомосексуална пропаганда". Реално "Възраждане" използва децата и училищата, за да направи своята политическа пропаганда на база на страх. Създаде изкуствен проблем, за да раздели обществото, и засили противопоставянето между хората. Те в това са най-добри", изтъкна Петков.

"Възраждане" погна джендър пропагандата и в съда, полицията, здравната система

"Възраждане" погна джендър пропагандата и в съда, полицията, здравната система

Със сигнал за "чуждестранни агенти", виновни за демографската криза

"Първо плашеха хората с вредите от ваксиниране и минаха 4% бариера и влязоха в парламента. После лъжеха, че ще се пращат нашите войници в Украйна. Последва лъжата, че еврото щяло да направи живота на българите по-скъп, въпреки че всички видяха, че в Хърватия доходите на хората се качиха, когато там въведоха еврото. Сега за тези избори си измислиха "хомосексуална пропаганда" за децата ни в училищата - нова линия за разделение. За съжаление успяват да хванат хората на въдицата всеки път", изрази разочарование той.

Петков поясни, че ПП-ДБ са гласували срещу този закон, защото "Възраждане" заложили фашистки текст, който за пръв път включва "нетрадиционна сексуална ориентация" като определение в български закон.

Проблемът по негови думи е, че за пръв път в най-новата ни история през закон се вкарва сегрегация като по времето на Хитлер.

Относно списъка на "Възраждане" с 800 учители Петков предупреди, че това е ужасно опасно, защото със следващата стъпка може да дефинират "нетрадиционно съжителство" и да осъдят всички млади семейства с деца, които нямат брак.

МОН няма да допусне в системата репресия към учители, ученици и родители

МОН няма да допусне в системата репресия към учители, ученици и родители

Образованието е кауза, която не трябва да чертае червени линии

А какво ако кажат "хора с нетрадиционни имена" или "нетрадиционна религия", или "нетрадиционно виждане за геополитиката", и преди да се усетим, различни групи от обществото ще бъдат "престъпници на закона", запита Петков.

Той предупреди, че отнемането на човешки права е пътят на омразата, който води до страдание.

Вместо това да се обясни от всички партии и "Възраждане" да бъдат изолирани, видяхме, че ГЕРБ гласува с "Възраждане" заради сигурно някаква политическа безпринципна сделка, възмути се съпредседателят на ПП.

Според него въпросният закон разделя по изкуствен начин обществото ни и е измисленда вкарва фалшив страх на родителите, да застрашава учителите и да прокарва фашистки дефиниции в нашето законодателство.

Впоследствие от "Възраждане" отговориха на Петков.

"Кирил Петков бил сравнил "Възраждане" с Хитлер. Длъжен съм да питам - Хитлер, Шиндлер, Шпенглер или Шварценегер има предвид Киро? Че в неговата объркана главица е такъв миш-маш от куролации, литмуси, алангрота, спекулатори, сицилиеви долини, маргаринизации и мунморандуми, че един Бог знае какво точно е имал предвид", изтъкна Костадин Костадинов.

"Така че, Киро, мойто момче, спри да се излагаш. Отново изпусна златен шанс да замълчиш. Защото като си мълчиш и не се обаждаш, никой няма как да разбере колко си прост", написа Костадинов във Фейсбук.

ЕК иска обяснение от МОН за забраната на ЛГБТ пропагандата в училищата

ЕК иска обяснение от МОН за забраната на ЛГБТ пропагандата в училищата

Даден е срок от 2 седмици на МОН