"Възраждане" със сигнал за "чуждестранни агенти", виновни за демографската криза 

От ПП "Възраждане" са подали сигнал със списък с неправителствени организации и лица, които според тях осъществяват хибридни атаки, активно се противопоставят на новоприетите промени в Закона за училищното и предучилищно образование и "прокламират еднополова любов и политика в разрез с установените обществени порядки".

За сигнала съобщават от пресцентъра на политическата партия и заявяват, че той е подаден до Софийска градска прокуратура. С него "Възраждане" иска да бъде извършена всестранна и задълбочена проверка.

От политическата партия заявяват, че организациите и лицата са изброени поименно. Обвиняват ги и че са получавали стотици хиляди евро по проекти, които пропагандират ЛГБТИ идеологии. Обект, според "Възраждане", на тези пропаганда вече не са само децата и младежите в детските градини и училищата, но и "лица от отговорните институции - полиция, съд, училища, социални услуги, здравна система".

В сигнала се посочват имената на Фондация "Америка за България" и "Заедно в час", които са финансирали изграждането на три ресурсни център - за какво и какви са тези центрове не се обяснява. От пресцентъра на партията заявяват обаче, че в сигнала са изброени поименно.

Кой е следващият - пита Фондация "Америка за България"

Кой е следващият - пита Фондация "Америка за България"

Атаките срещу учителите, които изразяват мнението напомнят за тоталитарното минало

"Възраждане" настояват да се извърши всестранна и задълбочена проверка за наличие на данни за подготвяни или извършвани престъпления, а според тях е "очевидно", че тези лица извършват предстъпна дейност при упоритост в замисъла и съзнателни усилия за "влошаване на качеството на живот в България", "провокиране на миграционни процеси", "обезлюдяване на територии", демографската криза и ниската раждаемост и "съзнателно под различни утопични претексти подстрекават българските граждани към нарушаване законите в Република България".

От ПП "Възраждане" искат бъде извършена проверка и дали в списъка на учители, противопоставили се на законовите промени и включили се в подписката, има такива, които са финансирани по един или друг начин от фондация "Америка за България" и фондация "Заедно в час". Считат, че българските граждани имат правото да знаят "кой кой е" и дават пример с комунистическите агенти. От "Възраждане" очакват незабавна реакция от прокуратурата.

Прокуратурата разглежда списъците на Възраждане и гражданските подписки

Прокуратурата разглежда списъците на Възраждане и гражданските подписки

Целта е да се установи има ли данни за извършено престъпление