Има ли българската политика отговор на въпроса как България да продължи като възрожденски проект. Този въпрос постави пред БиТиВи съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

Според него Борисов ще бъде окончателно махнат от ДПС, когато от движението решат. Борисов няма място в бъдещето, той не може да пише Конституция, убеден е Иванов. В политиката ни се вижда влиянието на Сарая и Делян Пеевски, по думите му.

Правосъдието, службите и контролните органи са интоксикирани. Българската държавност се завладява институция по институция. "Демократична България" има програма за изчистване на системата, смята бившият правосъден министър. От коалицията не виждат партньори в следващ парламент за изчистване на системата.

10 милиарда лева годишно се крадат у нас, каза той. Тези пари, според Иванов, трябва да остават в образованието, културата, в децата. Корупцията си има име, корупцията си има адрес - Сарая, категоричен бе Христо Иванов. Сараят се е сраснал с българските институции.

Борисов е по-скоро прочетен вестник, той е пудел на този модел, изтъкна Иванов.

Никога не съм казвал на Борисов, че го обичам, бърка ме с Деница Сачева, обяви Иванов, който бе правосъден министър във втория кабинет "Борисов".

Делян Пеевски управлява заедно с Борисов, това го вижда цяла България, изтъкна съпредседателят на "Демократична България".

Борисов обслужва безконтролността на главния прокурор, смята той. Предложената от ГЕРБ Конституция усилва тази безконтролност на главния прокурор.

Припомняме, продължаващите втори месец антиправителствени протести срещу третия кабинет "Борисов" започнаха дни след като Христо Иванов и сподвижници се опитаха да отидат на плаж на Росенец, но бяха грубо избутани от гардове на НСО. Близо до плажа са т.нар. "летни Сараи" на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.