"Министърът на правосъдието трябва да може да бъде гарант за върховенството на правото и пазител на конституционния ред. И като компетентност, и като морален инстинкт, и като доказана лична независимост." Това написа лидерът на "Да, България" и бивш правосъден министър Христо Иванов в своя личен профил в социалната мрежа "Фейсбук". Коментарът му идва по повод предложението на министър-председателя Бойко Борисов за нов министър на правосъдието, а именно председателят на правната парламентарна комисия Данаил Кирилов.

Борисов посочи Данаил Кирилов за наследник на Цецка Цачева

Борисов посочи Данаил Кирилов за наследник на Цецка Цачева

Кирилов ще поеме Министерството на правосъдието

"Данаил Кирилов е доказал, че е абсолютно предан на корупционния ред и подчинен на върховенството на Борисов и Цветанов", пише Иванов.
Според него Кирилов "безпрекословно прокара всяка законодателна перверзия, поискана от Сараите, Банкя или Къщата с буквите".

Единственото постижение на Кирилов било, "че успя да удари Фидосова в земята", както пише Иванов.

Христо Иванов: Борисов е вързал ГЕРБ в Сараите

Христо Иванов: Борисов е вързал ГЕРБ в Сараите

До последно няма да знаем дали ще има преференции според Иванов

По думите му да номинираш такъв човек в момента на скандала с апартаментите, който "изкарал на показ корупцията на ГЕРБаджийската партийна номенклатура", е или наглост, или отчаяние, но във всеки случай такъв акт представлявал тотална загуба на връзка с реалността и интересите на държавата. Тази номинация трябва да бъде оттеглена или отхвърлена, категоричен е Иванов.

Припомняме, по-рано днес социалистите също възразиха срещу кандидатурата на Кирилов. Номинацията на Кирилов била скандална, абсурдна и граничила с провокацията към общественото мнение и юридическата общност.

С Данаил Кирилов Борисов тествал общественото търпение

С Данаил Кирилов Борисов тествал общественото търпение

Крум Зарков напомни, че Кирилов е част от всеки един законодателен скандал