"Бойко Борисов е заложил ГЕРБ в Сараите, през цялото време виждаме как му се налага да прави сделки, които се разминават и се дава на заден ход." Това заяви пред bTV лидерът на "Да, България" и бивш правосъден министър в кабинета "Борисов" 2 Христо Иванов.

Коментарът на Иванов дойде във връзка с промените в Изборния кодекс  и  Закона за вероизповеданията, които бяха от части върнати от ГЕРБ дни след приемането им.

Правната комисия прие на първо четене Изборния кодекс на ГЕРБ

Правната комисия прие на първо четене Изборния кодекс на ГЕРБ

Отхвърлиха законопроекта на ДПС

Христо Иванов: Българската държава се опитва да задуши свободата и демокрацията.

По думите на Иванов до последно българските избиратели няма да знаят дали ще има преференциален вот и какъв точно ще бъде той. А българите харесвали преференциите, както Иванов се изрази.

Събеседникът коментира и ситуацията около излизането на Великобритания от ЕС. Според него случващото се на Острова показвало, че в крайна сметка алтернатива на евроинтеграцията нямало.

Иванов засегна и евентуалния проблем, който може да възникне пред българските граждани във Великобритания, след развода. Той подчерта, че там е една от най-големите български диаспори и че е крайно време страната ни да се погрижи за интересите на тези наши сънародници. Важно е и как тези хора ще могат да гласуват на предстоящите избори, отбеляза бившият министър на правосъдието.

Според него ако Великобритания излезе от ЕС, тази българите ще се окажат без гарантирани права за евровота. Към тях щели да започнат да се прилагат онези разпоредби, които важат за трети страни.

ЕС няма да отложи Брекзит, ако Лондон не се мотивира, обяви Барние пред ЕП

ЕС няма да отложи Брекзит, ако Лондон не се мотивира, обяви Барние пред ЕП

Рискът от Брекзит без споразумение никога не е бил толкова висок

"Има текстове, които "Демократична България" е предложила на парламента. Тези хора са огромен капитал за нас", акцентира още Иванов, като допълни, че най-важното за българите зад граница е те да могат да упражнят правото си на вот електронно и дистанционно.

"Ние сме изработили софтуер, това е бъдещето. Ясно е бъдещето и технологичният преход върви с рискове, но ние влизаме в дигиталната епоха. Светът ще се раздели на страни с технологии, които ще се развиват, и други, които ще изостават и ще бъдат бедни", заключи Иванов.

ДБГ пита патриотите докога ще стоят в компанията на ДПС

ДБГ пита патриотите докога ще стоят в компанията на ДПС

За Доган нямало проблем да плати дълговете на мюфтийството, според тях