ГЕРБ и ДПС не могат да бъдат част от управленска формула. Изпуснаха времето да се променят... Очакваме да видим каква ще бъде визията на мандатоносителя от "Продължаваме промяната", които правят заявка за опит за съставяне на правителство. Който получи мандат трябва да намери формулата с кого и как ще разговаря".

Това каза пред БНР председателят на парламентарната група на "Демократична България" Христо Иванов.

По думите му България влиза в период, в който политическа система се състои от средномащабни политически формации, а това задава коалиционната политика като норма. "Ще трябва да се научим да функционираме по подобен начин", посочи той.

Петков потвърди: Отново той ще бъде номинация за премиер

Петков потвърди: Отново той ще бъде номинация за премиер

Ще дадем още един шанс на депутатите от "Има такъв народ" - ако ги е страх, отиваме на избори

Иванов определи също така твърденията, че даваме празен чек на Република Северна Македония като празни приказки, тъй като решението на парламента за френското предложение и записаните гаранции в заключенията на Европейския съвет били под условие.

Според него ГЕРБ и ДПС знаят, че взаимната им токсичност взривява обществото и това ще ги помете. "А имат наглостта да разправят дали има промяна, или не. Моралната тъкан на обществото няма да понесе опита на тези политически сили да се върнат в изпълнителната власт", подчерта Христо Иванов.

Той смята, че ще е добре за страната да се намери работеща формула за продължаване на промяната, но без да се стига до избори, тъй като "те биха усложнили още повече конфигурацията в бъдещ парламент".

"Но много по-вероятно е да отидем на избори", добави Иванов.

ДБ може да се яви заедно с ПП на евентуални предсрочни избори, обяви Божанов

ДБ може да се яви заедно с ПП на евентуални предсрочни избори, обяви Божанов

Нови избори не ни плашат - най-вероятно ще резултата си, заяви той