Една от опциите на "Демократична България" е да се яви заедно с "Продължаваме Промяната" на евентуални предсрочни избори. Това обяви пред Нова телевизия Божидар Божанов, министър на електронното управление в кабинета на Кирил Петков, който беше свален с вот на недоверие.

"Всеки път подчертаваме, че нови избори не са нещо, което ни плаши. Дори нашият тяснопартиен интерес е свързан с нови избори. Там ще можем да повишим резултата си, най-вероятно. Но нов вот не е най-доброто за България", подчерта той.

Петков потвърди: Отново той ще бъде номинация за премиер

Петков потвърди: Отново той ще бъде номинация за премиер

Ще дадем още един шанс на депутатите от "Има такъв народ" - ако ги е страх, отиваме на избори

Божанов коментира и евентуалното връщане на гласуването с хартиената бюлетина. Според него това би позволило по-лесно да се правят схеми с купени и контролирани гласове. Една от причините за това е наличието на "тъмна" стаичка, обясни той. Божидар Божанов каза още, че от ДБ са твърдо за 100% машинно гласуване.

Във връзка с твърдения на ГЕРБ за опасност от манипулации на вота при електронно гласуване, той заяви: "Когато ГЕРБ въвеждаха машинното гласуване, от ДБ искахме одит. Тогава ни отказаха". Божанов допълни, че машините няма да могат да се манипулират, "колкото да иска някой да твърди, че като загуби изборите - машините са виновни".

ГЕРБ атакуват и по линия на Изборния кодекс

ГЕРБ атакуват и по линия на Изборния кодекс

Десислава Атанасова: Защо престоява в чекмеджето предложението на БСП?