Страната е в тежка ситуация, идва зима. Трябва да си поемем отговорността, да дадем на хората отговор на техните проблеми, а не да ги занимаваме с нашите чувства.

Това заяви пред БНТ съпредседателят на ДБ Христо Иванов часове след като председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова показа запис от заседанието на парламентарната група на ДБ, на която обсъждат своята политика. 

Христо Иванов очаква късо съединение във всеки един момент

Христо Иванов очаква късо съединение във всеки един момент

Проблемите продължават да са между ПП и ИТН

Става дума за банална среща, която правим през седмица. Нека в парламента си направят проверка, няма как да знам дали има саботаж. Станала е някаква инфекция, публикувахме целия разговор. Става дума за политически разговор, докладвам на моята парламентарна група текущи неща, обясни Иванов.

Сложно е, страшно много фактори са намесени, опита се да обясни и международното и вътрешнополитическото положение той. Ако не беше ситуацията в света - енергийна криза, война в Украйна, щяхме да кажем - избори. Да, трудно е, да има много фактори, които могат да съборят нещата, но сме длъжни да опитаме, каза Иванов.

Ако има избори, те може да са евентуално на 16 октомври, прави сметка той. 

Радев: БСП да изпълни мандата в съответствие с Конституцията

Радев: БСП да изпълни мандата в съответствие с Конституцията

Антифашизмът е част от святото минало на България, заяви президентът

Господин Трифонов нека изгледа записа, призова Иванов. Аз не споделям свои лични оценки, обясни той.

Отношенията между ПП и ИТН са много сложни. Дали може да се разговаря с ИТН като партия или само с отделните им депутати, кой води преговорите - това са нормални неща в едно обсъждане. Става дума за анализ на ситуацията, обясни Иванов. Трябва да покажем, че сме способни малко да се надскочим. Искат избори (ДПС и ГЕРБ), с Пеевски и Борисов начело те ще успеят, докато ние се трепем за глупости, обясни Иванов.

Аз се консултирам със собствената си парламентарна група, докладвам, това е процесът за вземане на решение в ДБ. Искам да питам - друга парламентарна група готова ли е да публикува свои записи с всякакви смешни елементи.

Аз се изразявам сложно, това между нас е тема на всякакви шеги и подигравки, аз го приемам спокойно, това е разговор между колеги, които се познават добре. Това са хората, с които се консултирам, обясни съпредседателят на ДБ.

Запитан "Дали от целия запис не е най-права Антоанета Цонева, която казва, че почваме да плащаме цена, която не е наша, той отговори: "Права е, от самото начало на този процес плащаме цена, която е много висока".

Искаме да излъчим един кабинет за 6 месеца, който да си събере екипа. Може много тежка да се окаже зимата. Хората не очакват да ги занимаваме със себе си, искат да видят, че може да намерим някакво решение.

За четвърти път тръгват да сриват целия политически процес, каза той по отношение на политическите си колеги.

ДБ няма кандидат за КПКОНПИ, но иска проверка за принадлежност към ДС

ДБ няма кандидат за КПКОНПИ, но иска проверка за принадлежност към ДС

Те щели да са гарант, че следващия КПКОНПИ няма да е свързан с ДС

Ние сме ви отвратили от много време, но може ли да покажем, че България е малко по-голяма от нас, или да потвърдим, че само ГЕРБ и ДПС могат. Искам да попитам хората от парламентарната ни група - за четвърти път да счупим идеята за промяна или да дадем на поднос ГЕРБ да се върнат.

Относно личността на Бойко Рашков съпредседателя на ДБ заяви: "Досега не споделях тази гледна точка, мислех, че могат да се търсят и хора с друг профил, но като гледам ГЕРБ и ДПС - пяна им излиза на устата като говорят за него, започвам да си мисля, че това трябва да е човекът. Ако някой произведе Бойко Рашков на герой, бяха те - в пленарна зала като лъвовете в зоологическата градина, които виждат детенце със сладолед, допълни Христо Иванов.