"В момента можем да се освободим от влиянието на Делян Пеевски." Това заяви бившият съпредседател на ПП-ДБ и лидер на "Да, България" в оставка Христо Иванов преди заседанието на временната парламентарна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства около групата на Мартин Божанов-Нотариуса и Пепи Еврото. Той се върна в Народното събрание като поканен за изслушване на заседанието заедно с Лозан Панов и Делян Пеевски. На предишното заседание Делян Пеевски присъства за кратко, изявление от негово име направи Хамид Хамид, който също и предложи на днешното заседание да бъдат изслушани именно Иванов и Лозан Панов. Бившият председател на ВКС също не дойде.

Христо Иванов отрече да е имал каквито и да било разговори с почтения председател на ДПС Ахмед Доган.

Според него в Народното събрание може да се очертаят тактически действия за ограничаване на влиянието на Делян Пеевски в Министерски съвет.

Христо Иванов: България е прокурорска република, но пък КС харесва това

Христо Иванов: България е прокурорска република, но пък КС харесва това

Циментира се моделът "Филчев", в ход е операция предаване на щафетата

Той не очаква корените и стъблото на корупцията да се премахнат в момента, но актуалните отровни плодовете и семената, които могат да възпроизведат модела "Пеевски", в момента могат да бъдат обрулени, премахвайки се от влиянието на Делян Пеевски. В момента се случва процес, който трябва да бъде използван - ако моделът на корупцията и злоупотреба бъде освободен от Делян Пеевски.

Никога, никога не съм разговарял - пряко или косвено, по телефона или лично с Ахмед Доган, повтори още веднъж Иванов пред медиите. "Аз съм разговарял с г-н Пеевски за необходимостта от структурна реформа в съдебната власт. Нямам никакъв проблем да водя този разговор с вас или с когото и да било друг", коментира още той, като иронично заяви, че изобщо не е очаквал да му бъде зададен въпросът защо е срещу Пеевски, когато доскоро е бил "в скута му".

Мистър Кеш разцепи ДПС, обвини Пеевски президента

Мистър Кеш разцепи ДПС, обвини Пеевски президента

А Христо Иванов намерил компактен скут в Росенец