ДСБ призоваха анкетната комисия, създадена с разследва скандала НДК, да работи прозрачно и лично да бъдат изслушани Мирослав Боршош, министър Лиляна Павлова и министър-председателя Бойко Борисов.

Лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов заяви на пресконференция в партията, че държавата се тресе от скандали.

Мирослав Боршош напуска НДК

Мирослав Боршош напуска НДК

Дни след възстановяване на поста, шефът на НДК напуска сам

Зам.-председателят на партията Цецка Бачкова акцентира върху предстоящото ни европредседателство. По думите й се избутва на заден план какви са приоритетите на българското председателство.

"В тази връзка бихме искали да призовем правителството и министър Лиляна Павлова възможно най-скоро да започне дебат за приоритетите, тъй като те трябва да бъдат определени с някакъв обществен консенсус и да бъдат приоритети наистина на България, а не приоритети на правителството. За съжаление изключително неприятно впечатление ни направи фактът, че въпреки проблема с кадрите и проблема с административния капацитет, който ще подсигури председателството, на сайта на министерството на г-жа Лиляна Павлова липсват обявени конкурси. Питането ни е на какъв принцип ще се назначават хората?", коментира Бачкова.

Павлова вярва, че можем да обединим ЕС

Павлова вярва, че можем да обединим ЕС

Консенсус, конкурентоспособност и кохезия са основните послания на Българското председателство

Йордан Иванов, който е председател на организацията в Пловдив, е на мнение, че приетите на първо четене промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс (ДОПК) "затягат примката около врата на българските граждани и върху малкия и среден бизнес".

Според Иванов намаляването на прага на разплащанията кеш представлява финансово робство. Той допълни, че вместо администрацията да улеснява, тя утежнява живота и работата на бизнеса.

"Искам да си представите как една възрастна жена, която трябва да си купи две крави за по 600 лв, трябва да отиде в най-близкия град, да открие банкова сметка, за да може да преведе парите", каза Иванов.

От 2019 всяка покупка над 1000 лв. - само по банков път

От 2019 всяка покупка над 1000 лв. - само по банков път

С промени в Административнопроцесуалния кодекс, удостоверения и документи стават изцяло по служебен път

Иванов настоя Народното събрание да отхвърли на второ четене тези промени.