Лидерът на социалистите Корнелия Нинова не е имала намерение да подава оставка.

Това мнение изрази пред bTV политическият психолог Росен Йорданов. Той коментира вота от 26 май, като по думите му на изборите са се харесали всички послания, внушаващи предвидимост на зрителя.

Според Йорданов при лидера на ГЕРБ Бойко Борисов си проличава, че семейният модел и начинът му на развиване е наказван от неговия егоцентризъм, затова и през цялото време на публичните му изяви се опитва да го промени и успява. Психологът обясни, че всеки човек в начина, по който израства и получава своето възпитание, се научава да крие определена емоция, която не желае да покаже пред широката аудитория. Йорданов смята, че Борисов не е притеснен, но не е и доволен от изборните резултати. Психологът обърна внимание и на поведението на подалия от всички постове оставка Цветан Цветанов, като вижда в действията му огорчение. След оставката нито той, нито Борисов излизали като победители.

Борисов: Когато победиш, можеш и да замълчиш

Борисов: Когато победиш, можеш и да замълчиш

Резултатите на ГЕРБ са много добри за състоянието, в която влязохме в тази кампания

Никога не греша, казва според Йорданов усмивката на Корнелия Нинова. Това според психолога не се получава добре, ето защо и той смята, че оставката не е била в нейните планове.

Относно ДПС психологът коментира, че емоциите и развеселеността между Делян Пеевски и Мустафа Карадайъ са необичайни за консервативната партия.